Επίσημα με 320 άλογα το νέο Honda Civic Type R!

Έφτασε η στιγμή η Honda να αποκαλύψει το ισχυρότερο Civic στην ιστορία, με το νέο Civic Type R να παρουσιάζεται επίσημα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, έχοντας 320 άλογα και άκρως δυναμικά χαρακτηριστικά.

Το νέο Civic Type R πατά πάνω στη νεότερη γενιά του Honda Civic και ακολουθεί τις γραμμές του ομώνυμου πρωτότυπου στην Έκθεση του Παρισιού τον περασμένο Οκτώβριο, για να μας φέρει ένα πολύ «αγριεμένο» αμάξωμα.

Σε αυτό, ξεχωρίζουμε το πλήρες περιμετρικό bodykit, με σπόιλερ σε μαύρο χρώμα με μια κόκκινη ρίγα, τεραστίων διαστάσεων αεροτομή στο πίσω μέρος, αλλά και με μια νέα απόληξη τις εξάτμισης, με τρεις «μπούκες» κεντρικά τοποθετημένες.

Ο κινητήρας του νέου μοντέλου είναι ο γνωστός VTEC Turbo των 2,0 λίτρων, ο οποίος από τα 310 άλογα στο προηγούμενο Honda Civic Type R, φθάνει πλέον στα 320, έχοντας τα ίδια, 400 Nm ροπής. Το κιβώτιο με το οποίο συνδυάζεται είναι 6τάχυτο μηχανικό.

Η Honda ανακοινώνει ότι έχουν γίνει πολλές βελτιώσεις στο αμάξωμα και το πλαίσιο, που αυξάνουν κατά 38% την στρεπτική ακαμψία του νέου Type R, ενώ η ανάρτηση με Γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και Πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, έχει επαναρυθμιστεί για ακόμη πιο σπορ χαρακτηριστικά.

Υπάρχει επιπλέον ένα νέο σύστημα παραμετροποίησης των ενεργών αμορτισέρ, της κρεμαγιέρας, του κιβωτίου, και της απόκρισης του κινητήρα, με επιλογές «Comfort» (για περισσότερη άνεση), «Sport» και «+R» (για χρήση σε πίστα).


Η παραγωγή του νέου Honda Civic Type R θα ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Σουίντον της Μεγάλης Βρετανίας. Το αυτοκίνητο θα πωληθεί στην Ευρώπη, την Ιαπωνία, καθώς και για πρώτη φορά, στη Βόρεια Αμερική.
TAG