450 άλογα για το νέο Audi RS 5! (+video)

Το νέο κορυφαίο A5 παρουσίασε η Audi στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, με το ολοκαίνουργιο Audi RS 5 να έρχεται για να προσφέρει ακόμη περισσότερη δύναμη και μοναδικά οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά.

Ο νέος κινητήρας του Audi RS 5 είναι ένας 2,9 λίτρων TFSI V6 bi-turbo με 450 άλογα ισχύος και 600 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με 8τάχυτο αυτόματο tiptronic κιβώτιο, αλλά και την τετρακίνηση quattro της εταιρείας.

Οι επιδόσεις είναι απλά καταιγιστικές, αφού για το 0-100 χλμ./ώρα το νέο Audi RS 5 απαιτεί μόνο 3,9 δευτερόλεπτα, με την τελική του ταχύτητα να αγγίζει τα 280 χλμ./ώρα (με το προαιρετικό dynamic πακέτο).

Πολύ δουλειά έχει γίνει και στο πεδίο της ελάφρυνσης, αφού το νέο RS 5 είναι έως και 60 κιλά πιο ελαφρύ από πριν, ενώ η τετρακίνηση έχει ρυθμιστεί για να στέλνει περισσότερη ροπή στον πίσω άξονα (40:60 αναλογία) για ακόμη πιο δυναμικά χαρακτηριστικά (προαιρετικά και μπλοκέ διαφορικό).

Η Audi έχει επίσης μειώσει την απόσταση από το έδαφος του κορυφαίου A5 και τοποθετεί μια νέα σπορ ανάρτηση με ρυθμιζόμενη απόσβεση (DRC), ενώ προσφέρει κεραμικά φρένα και σπέσιαλ κρεμαγιέρα για πιο σπορ αίσθηση.

Σχεδιαστικά, το νέο Audi RS 5 ξεχωρίζει με τις μεγάλες εισαγωγές στον προφυλακτήρα, την πλατύτερη μάσκα, τους «φουσκωμένους» πλαϊνούς θόλους των τροχών, το νέο πίσω διαχύτη και τις ζάντες νέας σχεδίασης 19 ή 20 ιντσών.

Εσωτερικά, προστίθενται πιο σπορ «RS» καθίσματα, προαιρετικά και με δέρμα Νάπα, ένα νέο τιμόνι με επίπεδο κάτω τμήμα, καθώς και πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων με RS γραφικά.


Χρονικά, το νέο Audi RS 5 μετά την επίσημη πρώτη του στη Γενεύη, θα ξεκινήσει τη διάθεσή του στη Γερμανία και την Ευρώπη τον ερχόμενο Ιούνιο. Οι τιμές του θα ξεκινούν από τα 80.900 ευρώ.

         
TAG