Δείτε το VW Golf GTI Clubsport S να κάνει νέο ρεκόρ προσθιοκίνητου στο Νίρμπουργκρινγκ! (video)

Τον περασμένο Μάιο η VW αποκάλυψε το Golf GTI Clubsport S, το οποίο με χρόνο 7:49.21 είχε κάνει ρεκόρ στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, όμως πλέον, το απόλυτο Golf κατάφερε να σημειώσει ακόμη χαμηλότερο χρόνο, θέτοντας νέο ρεκόρ.

Το νέο ρεκόρ συνέβη στις 26 Οκτωβρίου, όταν και σύμφωνα με τη VW οι συνθήκες οδοστρώματος-καιρού ήταν τέλειες για την πραγματοποίησή του, κάτι που όντως συνέβη, αφού όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω, το Golf GTI Clubsport S κατάφερε να σημειώσει χρόνο 7:47.19.

Με το νέο αυτό χρόνο το VW Golf GTI Clubsport S στέφεται αυτό ως ο προσθιοκίνητος βασιλιάς του Νίρμπουργκρινγκ, αφήνοντας πολύ πίσω το Honda Civic Type R, που ακολουθεί με χρόνο 7:50.63.

Θυμίζουμε ότι το μοναδικό αυτό Golf, που θα κατασκευαστεί σε μόλις 400 μονάδες, έχει φτιαχτεί σχεδόν αποκλειστικά για χρήση σε πίστα, συνδυάζοντας έναν 2λιτρο TSI κινητήρα βενζίνης 310 ίππων, με ένα ελαφρωμένο αμάξωμα 1.285 κιλών.


Για το 0-100 χλμ./ώρα, το VW Golf GTI Clubsport S χρειάζεται μόνο 5,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 265 χλμ./ώρα.

             
TAG