Έρχεται με 1.500άρη turbo 280 ίππων το επόμενο Ford Focus ST!

Στα τέλη της χρονιάς αναμένεται η Ford να παρουσιάσει τη νέα γενιά του Focus και λίγο διάστημα αργότερα, μέσα στο 2018, θα δούμε το νέο Focus ST, το οποίο αναμένεται να φέρει έναν 1.500άρη turbo κινητήρα βενζίνης με 280 ίππους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το βρετανικό τύπο, το νέο μοτέρ που θα αντικαταστήσει τον 2λιτρο turbo της Ford, θα έχει twin-scroll τούρμπο, άμεσο ψεκασμό, αλλά και σύστημα απενεργοποίησης των μισών κυλίνδρων για να μειώνει τις απαιτήσεις του σε καύσιμο.

Η ισχύ του κινητήρα θα αγγίζει τα 280 άλογα και αναμένεται να προσφέρει στο επόμενο Focus ST πολύ γρήγορες επιδόσεις. Παράλληλα, το νέο μοντέλο θα επωφεληθεί από την ανανεωμένη πλατφόρμα του νέου Focus, με μακρύτερο κατά 50 χλστ. μεταξόνιο.


Αναμένεται επίσης το νέο Focus ST να είναι πιο ελαφρύ από το τωρινό, τόσο λόγω της χρήσης ελαφρύτερων υλικών στην κατασκευή του, όσο και λόγω του νέου μοτέρ. Σε κάθε περίπτωση, περισσότερα για αυτό θα γνωρίζουμε αργότερα μέσα στη χρονιά και κυρίως όταν αποκαλυφθεί και επίσημα η νέα γενιά του Focus.
TAG