Η Mercedes αποκαλύπτει την πρώτη σεντάν A-Class στην ιστορία!

Με το νέο πρωτότυπο Concept A Sedan η Mercedes αποκαλύπτει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σανγκάη το πως θα είναι η πρώτη σεντάν A-Class στην ιστορία, ενώ παράλληλα μας δείχνει και το ποιόν της νέας γενιάς της μικρομεσαίας Mercedes.

Το πρωτότυπο αυτό είναι το πρώτο απτό δείγμα για τη νέα γενιά των compact μοντέλων που μας ετοιμάζει η Mercedes για το 2018, ξεκινώντας με την νέα 5θυρη A-Class τον Απρίλιο του 2018 και συνεχίζοντας με την A-Class σεντάν παραγωγής τον Οκτώβριο.

Έτσι λοιπόν, με βάση το πρωτότυπο βλέπουμε ότι η πρώτη Mercedes A-Class σεντάν και κατά συνέπεια η επόμενη A-Class θα έχουν μια νέα αισθητική, που έχει πολλά κοινά στοιχεία με το πρωτότυπο γλυπτό Aesthetics A της Mercedes.

Ξεχωρίζουμε το εμπρόσθιο τμήμα του Concept A Sedan με τα μακρόστενα φώτα, την καινούργια γρίλια που η Mercedes ονομάζει «Panamericana», αλλά και την δυναμική εισαγωγή χαμηλά στον προφυλακτήρα. Το τμήμα αυτό θα το δούμε σε όλες τις νέες compact Mercedes.

Από εκεί και πέρα, ειδικά στο πρωτότυπο, διακρίνονται οι μικρότεροι πρόβολοι εμπρός-πίσω, η οροφή που πέφτει ομαλά πάνω στον τρίτο όγκο, τα πίσω «αιχμηρά» φώτα και οι τροχοί με ζάντες 20 ιντσών.

Το μήκος είναι μικρότερο από αυτό της Mercedes CLA και αγγίζει τα 4,57 μέτρα, ενώ το πλάτος βρίσκεται στα 1,87 μέτρα και το ύψος στα 1,462 μέτρα, τοποθετώντας το Concept A Sedan ακριβώς στις διαστάσεις των μικρομεσαίων σεντάν.


Στην παραγωγή αναμένεται να διατηρηθούν τα περισσότερα από τα παραπάνω στοιχεία του πρωτότυπου, εκτός από τα χρωμιωμένα ένθετα στους προφυλακτήρες. Σε κάθε περίπτωση, το πρώτο δείγμα των νέο compact μοντέλων της Mercedes δείχνει αρκετά εντυπωσιακό.
TAG