Εντυπωσιάζει το νέο Audi E-Tron Sportback Concept των 503 ίππων

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σανγκάη κάνει πρεμιέρα το νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο E-Tron Sportback της Audi, το οποίο θα ξεκινήσει την παραγωγή του το 2019 και θα τοποθετηθεί στη γκάμα ως το νέο ηλεκτρικό crossover-coupe της εταιρείας.

Σχεδιαστικά, το νέο γερμανικό πρωτότυπο δείχνει πολύ εντυπωσιακό, έχοντας ένα μακρύ αμάξωμα 4,9 μέτρων, με δυναμικούς προφυλακτήρες, LED λεπτά φώτα, μεγάλες ζάντες 23 ιντσών και αρκετές νευρώσεις.

Παράλληλα, η Audi το έχει εφοδιάσει με σύστημα εισόδου χωρίς πλαϊνά χερούλια για τις πόρτες, αλλά και με κάμερες στα πλαϊνά στη θέση των παραδοσιακών καθρεπτών, που εκτός των άλλων βελτιώνουν την αεροδυναμική και μειώνουν τον αεροδυναμικό θόρυβο στο εσωτερικό.

Μπαίνοντας στην καμπίνα των επιβατών, η σχεδίαση εφαρμόζει πολλές ακμές και γωνίες, με μεγάλες οθόνες αφής στον πίνακα οργάνων, την κεντρική κονσόλα και τον κλιματισμό, 3άκτινο τιμόνι με φωτιζόμενο λογότυπο της Audi και λεπτά καθίσματα.

Για την κίνησή του το πρωτότυπο διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες, έναν τοποθετημένο στον εμπρόσθιο άξονα και δύο στον πίσω, συνολικής απόδοσης 435 ίππων ή 503 ίππων στην επιλογή Sport, με άφθονη ροπή 800 Nm.

Οι επιδόσεις και κυρίως οι επιταχύνσεις είναι πολύ γρήγορες, αφού το 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί μόνο 4,5 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα από την πλευρά της, περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 χλμ./ώρα.


Για την ενέργεια που απαιτείται υπάρχει μια μπαταρία με χωρητικότητα 95 kWh που τοποθετείται στο κέντρο του αυτοκινήτου και διατηρεί την αναλογία βάρους στο 52:48 μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα. Η αυτονομία με μία φόρτιση είναι πάνω από 500 χλμ.
TAG