Αποκάλυψη της νέας BMW M4 CS με τους 460 ίππους!

Η BMW παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σανγκάης τη νέα M4 CS, την ισχυρότερη κουπέ «4άρα» πριν από την ξεχωριστή M4 GTS, η οποία έρχεται για να προσφέρει 460 ίππους ισχύος και καυτές επιδόσεις.

Η νέα BMW M4 CS όπως συνέβη και με την M4 GTS των 500 ίππων, θα κατασκευαστεί σε συγκεκριμένο αριθμό μονάδων και μόνο μέχρι τα μέσα του 2018. Από τη στιγμή που η παραγωγή της M4 GTS έχει ολοκληρωθεί, είναι και η ισχυρότερη επιλογή στη γκάμα.

Ειδικά για την ισχύ της, η BMW M πήρε τον γνωστό 3λιτρο 6κύλινδρο TwinPower Turbo κινητήρα της εταιρείας και του προσέδωσε 10 παραπάνω άλογα σε σχέση με τη M4 με το πακέτο Competition (460 συνολικά), αυξάνοντας παράλληλα τη ροπή του στα 600 Nm.

Μαζί με αυτό, οι άνθρωποι της BMW τοποθέτησαν ένα ειδικό πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP) στην οροφή, την πίσω αεροτομή, τον διαχύτη και το εμπρόσθιο σπόιλερ, αλλά και αντίστοιχες εσωτερικές επενδύσεις στις πόρτες, για να μειώσουν το βάρος του αυτοκινήτου (-32 κιλά σε σχέση με την «απλή» M4).

Στάνταρ είναι και το 7τάχυτο διπλού συμπλέκτη αυτόματο κιβώτιο, που βοηθά τον κινητήρα να επιτύχει πιο εκρηκτικές επιδόσεις, αφού η νέα BMW M4 CS κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε μόνο 3,9 δευτερόλεπτα, όντας 0,1 δλ. πιο γρήγορη από τη M4 με το πακέτο Competition.

Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 278 χλμ./ώρα, ενώ η BMW ανακοινώνει και έναν πολύ καλό χρόνο στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ (7 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα).

Επιπλέον των παραπάνω, η M4 CS φέρει νέα ελατήρια και αμορτισέρ στην ανάρτηση, μεγαλύτερες αντιστρεπτικές, ελαστικά με ζάντες 19 ιντσών μπροστά και 20 πίσω, μεγαλύτερες απολήξεις εξάτμισης 80 χλστ. και προαιρετικά 6πίστονες χρυσές δαγκάνες φρένων εμπρός και 4πίστονες πίσω με carbon κεραμικά φρένα.


Στο εσωτερικό της νέας BMW M4 CS ξεχωρίζουν τα σπορ καθίσματα M σε δέρμα και αλκαντάρα και οι αντίστοιχες επενδύσεις. Σε ό,τι αφορά στις τιμές της, αυτές στη Γερμανία ξεκινούν από τα 116.900 ευρώ, ένα ποσό αυξημένο κατά 40.200 ευρώ σε σχέση με το κόστος μιας «απλής» BMW M4.
TAG