Με σχεδόν 200 άλογα το επόμενο VW Polo GTI!

Η VW ετοιμάζει πυρετωδώς τη νέα γενιά του Polo και μαζί του, το νέο VW Polo GTI, το οποίο σύμφωνα με νέες πληροφορίες από το εξωτερικό θα έρθει με έναν 2λιτρο turbo κινητήρα που θα αποδίδει σχεδόν 200 άλογα.

Όπως έχουμε γράψει ξανά, το επόμενο VW Polo θα παρουσιαστεί αργότερα μέσα στο 2017 και η νέα του κορυφαία έκδοση GTI θα το συνοδέψει στη γκάμα πιο ισχυρή από πριν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το βρετανικό AutoExpress η VW θα αντικαταστήσει τον τωρινό 1.800άρη turbo των 189 ίππων με έναν μεγαλύτερο κινητήρα βενζίνης, τον 2λιτρο TSI του Group.

Το μοτέρ αυτό θα έχει ισχύ 197 ίππων και παράλληλα, περισσότερη ροπή από τα 320 Nm του τωρινού 1.800άρη, βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο και τις επιδόσεις του κορυφαίου Polo.

Σημαντικό στοιχείο του νέου μοντέλου θα είναι και το γεγονός ότι θα βασιστεί - όπως και όλα τα νέα Polo - στη νεότερη MQB πλατφόρμα της VW, που θα του επιτρέψει να μειώσει το βάρος του με οφέλη εκτός από τις επιδόσεις και στην κατανάλωση.


Στα κιβώτια, αναμένεται να υπάρξει επιλογή και για μηχανικό, αλλά και για αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG. Σε ό,τι αφορά στην άφιξη του νέου μοντέλου, αυτή αναμένεται προς τα τέλη της χρονιάς, μετά το ντεμπούτο του νέου Polo στην Έκθεση της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο.
TAG