Έρχεται το Σεπτέμβριο το νέο VW Polo!

Η 6η γενιά του VW Polo είναι έτοιμη για να αποκαλυφθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης βασιζόμενη σε ένα νέο πλαίσιο, με μεγαλύτερες διαστάσεις, αλλά και με μια ανανεωμένη γκάμα κινητήρων.

Ειδικά για την πλατφόρμα, το νέο VW Polo θα βασιστεί πάνω στο νεότερο, MQB-A0 πάτωμα του VW Group, πάνω στο οποίο βασίζεται και το ολοκαίνουργιο SEAT Ibiza. Και, σε αντίθεση με αυτό που είναι μόνο 5θυρο, το νέο Polo θα είναι και 3θυρο και 5θυρο.

Στο πεδίο της εμφάνισης, η VW θα προσφέρει στο νέο Polo ένα λίγο πιο δυναμικό design, με επανασχεδιασμένα φώτα και νέα μάσκα, που θα παραπέμπει και στο ανανεωμένο Golf. Παράλληλα, το νέο μοντέλο θα είναι μεγαλύτερο σε μήκος και πλάτος, όμως λόγω της νέας πλατφόρμας και της χρήσης νέων υλικών στην κατασκευή του, θα είναι ελαφρύτερο από πριν.

Στο εσωτερικό, το νέο μικρό VW θα δώσει έμφαση και πάλι στην ποιότητα των υλικών και στο πολύ καλό φινίρισμα, ενώ θα προσφέρει και νέα στοιχεία τεχνολογίας, όπως την επιλογή ψηφιακού πίνακα οργάνων.


Στο πεδίο των κινητήρων, αναμένουμε την παρουσία στη γκάμα του νεότερου 1.500άρη TSI Evo βενζινοκινητήρα με 130 και 150 ίππους. Θα υπάρχουν ο 3κύλινδρος 1.000άρης (ατμοσφαιρικός και turbo) με 65, 75, 95 και 115 άλογα, αλλά και νέες εκδόσεις του diesel 1,6 λίτρων TDI. Στην κορυφή της γκάμας θα βρεθεί και πάλι το νέο VW Polo GTI, με 2λιτρο TSI κινητήρα που θα ξεπεράσει τους 200 ίππους.
TAG