Βελτιωμένο Audi S3 Cabrio βάζει κάτω το RS 3!

Η γνωστή μας, γερμανική εταιρεία βελτιώσεων ABT παρουσιάζει ένα αναβαθμισμένο Audi S3 Cabrio, το οποίο προσφέρει δύναμη και επιδόσεις αντίστοιχες με αυτές του RS 3.

Η ABT τοποθετεί λοιπόν στον 2λιτρο TFSI κινητήρα του S3 Cabrio ένα νέο πρόγραμμα και σπορ καταλύτη, ώστε να αυξήσει την ισχύ του στα 400 άλογα (+90 ίπποι) και τη ροπή στα 500 Nm (+100 Nm).

Στις επιδόσεις, μετά την αναβάθμιση αυτή το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε μόλις 4,6 δευτερόλεπτα, όντας μόνο 0,5 δευτερόλεπτα πιο αργό από το Audi RS 3 Sportback. Πάντως, για αυτούς που θέλουν μια πιο «ήπια» αναβάθμιση, η ABT προσφέρει και αύξηση της δύναμης στα 370 άλογα, μαζί με ροπή η οποία αγγίζει τα 480 Nm.

Εκτός τώρα από τον κινητήρα, η Audi βελτιώνει τα οδικά χαρακτηριστικά του S3 Cabrio τοποθετώντας σπορ αντιστρεπτικές και στους δύο άξονες. Οπτικά, ξεχωρίζουν οι νέοι αεραγωγοί στους τονισμένους θόλους και οι καινούργιες ζάντες από 18 έως 20 ίντσες.


Η τελική πινελιά έρχεται από το λογότυπο της ABT που προβάλλεται στην άσφαλτο όταν ανοίγει η πόρτα, μαζί με το νέο μπουτόν για την εκκίνηση του κινητήρα, που φέρει φωτιζόμενο το λογότυπο της εταιρείας.
TAG