Η Lada γιορτάζει τα 40 χρόνια του Niva με μια νέα limited έκδοση

Στις 5 Απριλίου το Niva γιόρτασε τα 40στά του γενέθλια και η Lada θέλοντας να τιμήσει το πολύ σημαντικό της μοντέλο, δημιουργεί μια νέα έκδοση περιορισμένης παραγωγής που θα κατασκευαστεί σε μόνο 1977 αντίτυπα.

Από τις 5 Απριλίου του 1977 μέχρι και σήμερα, το Niva έχει συμπληρώσει σχεδόν 2.500.000 πωλήσεις, οι 530.000 εκ των οποίων αφορούν σε μοντέλα που έχουν πωληθεί εκτός της Ρωσίας σε πάνω από 100 χώρες.

Παράλληλα, το Niva είναι και ένα από τα παλαιότερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν μέχρι σήμερα στους δρόμους, αφού σε σχέση με τα πρώτα μοντέλα, το υπάρχον έχει εκσυγχρονιστεί μόνο στα σημεία, διατηρώντας ατόφιο τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του.

Η νέα, επετειακή του έκδοση, ονομάζεται «40th anniversary» και όπως προείπαμε θα κατασκευαστεί σε 1977 μόνο αντίτυπα, φέροντας συγκεκριμένες επεμβάσεις στο αμάξωμα και το εσωτερικό της.

Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζουν τα λογότυπα «40th Anniversary», τα special εξωτερικά χρώματα, οι νέες ζάντες αλουμινίου, αλλά και τα σπόιλερ στο εμπρός και πίσω μέρος.


Στο εσωτερικό, τα καθίσματα είναι δερμάτινα, υπάρχουν νέες επενδύσεις στις πόρτες, δερμάτινο τιμόνι με ραφές, πορτοκαλί όργανα στον πίνακα οργάνων, νέα πατάκια, αλλά και πλακέτα με το αριθμό παραγωγής κάθε ενός εκ των 1977 αυτοκινήτων που θα κατασκευαστούν.
TAG