Η SEAT παρουσιάζει το νέο Ateca FR με 190 άλογα

Η SEAT εντάσσει στη γκάμα των FR εκδόσεων των μοντέλων της για πρώτη φορά και το SUV Ateca, προσφέροντάς του πιο δυναμική εμφάνιση, σπορτίφ εσωτερικό και έναν νέο turbo βενζινοκινητήρα 190 ίππων.

Ξεκινώντας με την εμφάνιση, στο αμάξωμα το νέο Ateca FR διαθέτει πιο σπορτίφ προφυλακτήρες με αλουμινένιες ποδιές, την νέα γρίλια μάσκας σε μαύρο χρώμα, LED εμπρόσθια φώτα, αλλά και μαύρες ράγες οροφής.

Από το πλάι ξεχωρίζουν οι «ποδιές» στο χρώμα του αμαξώματος με τα αλουμινένια ένθετα μαζί και με τις νέες ζάντες 19 ιντσών, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει και μια αεροτομή. Οι αλλαγές στο εξωτερικό ολοκληρώνονται με τα νέα λογότυπα «FR» στο εμπρός και πίσω μέρος.

Περνώντας στο εσωτερικό, εκεί συναντούμε ένα νέο σπορ δερμάτινο τιμόνι, πιο σπορ καθίσματα με επενδύσεις αλκαντάρα ή δέρμα, αλουμινένια πεντάλ, αλλά και κόκκινες ραφές στο σαλόνι, το τιμόνι και τον επιλογέα ταχυτήτων.

Στους κινητήρες, ξεχωρίζει η παρουσία ενός νέου 2λιτρου TSI βενζινοκινητήρα 190 ίππων, χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν άλλες λεπτομέρειες. Επίσης στη γκάμα συναντούμε και το 2λιτρο TDI πετρελαιοκινητήρα με 150 και 190 ίππους.


Τα κιβώτια είναι μηχανικό ή αυτόματο DSG, ενώ υπάρχει και η τετρακίνηση 4Drive της εταιρείας. Για πιο δυναμικά χαρακτηριστικά στο δρόμο, το Ateca FR διαθέτει και την ενεργή ανάρτηση DCC, αλλά και κρεμαγιέρα με μεταβαλλόμενη υποβοήθηση.
TAG