Πρώτη βελτίωση με 225 άλογα για τον 1.500άρη turbo του νέου Honda Civic! (+video)

Μπορεί στη χώρα μας να μην έχει ξεκινήσει ακόμη η διάθεσή του, όμως το 10ης γενιάς Civic πωλείται ήδη από την περασμένη χρονιά σε αγορές όπως οι Η.Π.Α. και πλέον, η γνωστή βελτιωτική Hondata παρουσιάζει την πρώτη αναβάθμιση για την έκδοση με τον 1.500άρη turbo i-VTEC κινητήρα.

Θυμίζουμε ότι από το εργοστάσιο ο κινητήρας αυτός της Honda αποδίδει στην αμερικάνική έκδοσή του 180 άλογα ισχύος και 240 Nm ροπής, όμως η Hondata μπορεί να του προσφέρει πολλά περισσότερα.

Έτσι, με την προσθήκη ενός νέου προγράμματος το μοτέρ βγάζει πλέον 225 άλογα ισχύος και 344 Nm ροπής στην έκδοσή του με το χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ σε αυτή με το αυτόματο, CVT κιβώτιο, 214 άλογα και 298 Nm ροπής.

Σύμφωνα με τη Hondata, οι ρυθμίσεις του νέου μοτέρ καθιστούν ακόμη πιο απολαυστικό στην οδήγηση το Civic 1,5 i-VTEC, το οποίο πλέον προσφέρει ακόμη περισσότερο σπορ χαρακτηριστικά στον ιδιοκτήτη του.

Σε ό,τι αφορά στο κόστος όλων των παραπάνω, το FlashPro πακέτο όπως ονομάζεται η αναβάθμιση της Hondata στις Η.Π.Α. κοστίζει μόνο 695 δολάρια και το πρόγραμμα μπορεί απλά και μόνο μέσω του λάπτοπ του ιδιοκτήτη να συνδεθεί μέσω της OBD στο αυτοκίνητο και να του προσφέρει τη νέα χαρτογράφηση.


Φυσικά, εάν για οποιονδήποτε λόγο ο ιδιοκτήτης θελήσει να ξαναγυρίσει στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, το FlashPro μπορεί να το κάνει εύκολα και γρήγορα, πάλι απλά συνδέοντας το πρόγραμμα με την OBD.

       
TAG