Η Mercedes θα φέρει νέους turbo 1,2 και 1,4 λίτρων από τη Renault-Nissan!

Για πρώτη φορά στην ιστορία η Mercedes θα εντάξει στη γκάμα της turbo κινητήρες βενζίνης μικρού κυβισμού, οι οποίοι θα προέλθουν από τη Renault-Nissan και θα απευθυνθούν στα compact μοντέλα της εταιρείας.

Με τα νέα αυτά μοτέρ η συνεργασία της Mercedes με την Renault-Nissan θα επεκταθεί περαιτέρω και σύμφωνα με το βρετανικό Autocar, τα νέα αυτά μοτέρ θα επιτρέψουν στις νέες compact Mercedes να μειώσουν κατανάλωση και ρύπους, χωρίς να χάσουν σε απόδοση.

Ανάμεσα στα μοντέλα που αναμένεται να λάβουν τους νέους κινητήρες θα είναι οι επόμενες γενιές των A-Class, B-Class, GLA και CLA, που θα αποκαλυφθούν το 2018 αρχικά με τη νέα γενιά της μικρομεσαίας A-Class. Παράλληλα, αυτούς τους κινητήρες θα λάβει και η πρώτη A-Class Sedan (φωτό πάνω) στην ιστορία που θα δούμε την ίδια χρονιά, αλλά και η νέα Mercedes GLB.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι νέοι αυτοί κινητήρας (κωδικός: M282) θα τοποθετηθούν εγκάρσια, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να τοποθετηθούν σε μεγαλύτερες Mercedes. Για αυτές, αναμένεται να δούμε μια ολικά αναβαθμισμένη εκδοχή των τωρινών 1,6 και 2,0 λίτρων μοτέρ της εταιρείας.
TAG