Νέα Aston Martin Vantage AMR με αγωνιστικά χαρακτηριστικά σε 300 μονάδες

Το πρώτο της μοντέλο από τη νέα σειρά σπορ αυτοκινήτων της AMR (Aston Martin Racing) παρουσίασε η Aston Martin, με τη νέα Vantage AMR να έρχεται για να προσφέρει μια αγωνιστική αύρα στον ιδιοκτήτη της.

Η νέα Vantage AMR θα κατασκευαστεί σε μόλις 300 μονάδες και θέλει να προσφέρει και στο δρόμο όλη την τεχνογνωσία του αγωνιστικού τμήματος της Aston Martin, που κέρδισε τον τίτλο (σε οδηγούς και κατασκευαστές) στην κατηγορία GTE Pro του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αγώνων Αντοχής της περσινής χρονιάς.

Το νέο μοντέλο θα προσφερθεί στις 200 από τις 300 μονάδες του με έναν αναβαθμισμένο V8 κινητήρα βενζίνης 430 ίππων με 6τάχυτο μηχανικό ή 7άρι σειριακό κιβώτιο, ενώ στις υπόλοιπες 100, με τον V12 κινητήρα της Vantage GT12 με 595 άλογα (+30 ίπποι) και 7τάχυτο μηχανικό ή σειριακό κιβώτιο.

Επίσης, η νέα Vantage AMR διαθέτει εξωτερικούς χρωματισμούς σε άσπρο-πορτοκαλί, μαύρο-μπλε, μπλε-κόκκινο, ασημί-γκρι, αλλά και στο γκρι-πράσινο χρώμα με λεπτομέρειες ανοιχτού πράσινου, μαζί με λογότυπο στα χρώματα της βρετανικής σημαίας, της περσινής αγωνιστικής Vantage GTE του Πρωταθλήματος.

Παράλληλα, η Aston Martin προσφέρει και έξτρα επιλογές όπως το AMR εξωτερικό ανθρακονημάτινο αεροδυναμικό πακέτο ή οι νέες σφυρήλατες ζάντες AMR σε σχέδιο από το πρωτότυπο Vantage AMR Pro, που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο.

Εσωτερικά, υπάρχουν επενδύσεις από δέρμα και αλκαντάρα, αρκετές carbon λεπτομέρειες και αντίστοιχα χρώματα με το αμάξωμα. Οι αλλαγές ολοκληρώνονται με τη νέα εξάτμιση τιτανίου, που είναι ελαφρύτερη κατά 14 κιλά σε σχέση με την «απλή».


Οι πωλήσεις της νέας Vantage AMR θα ξεκινήσουν σε συγκεκριμένες αγορές στον κόσμο στα τέλη του έτους. Στη Μεγάλη Βρετανία οι τιμές της ξεκινούν από τις 97.995 λίρες, ενώ στη Γερμανία το κόστος της είναι από 126.995 ευρώ.
TAG