Επίσημα η νέα McLaren 570S Spider με 570 άλογα και εκρηκτικές επιδόσεις!

Ενάμιση χρόνο μετά το ξεκίνημα της παραγωγής της κουπέ 570S, η McLaren δημιουργεί την πρώτη 570S Spider, θέλοντας να προσφέρει μια αίσθηση... ελευθέριας στους αγοραστές του μοντέλου της.

Η νέα McLaren 570S Spider έχει φυσικά πολλά κοινά με την κουπέ «έκδοσή» της και, ξεκινώντας με τον κινητήρα, διαθέτει το ίδιο 3,8 λίτρων twin-turbo V8 μοτέρ των 570 ίππων ισχύος και 600 Nm ροπής, που στέλνει τη δύναμή του μέσω 7τάχυτου κιβωτίου στους πίσω τροχούς.

Οι επιδόσεις είναι αντίστοιχα εκρηκτικές με αυτές της κουπέ έκδοσης, αφού το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται στα ίδια 3,2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φθάνει τα 328 χλμ./ώρα (315 χλμ./ώρα με την οροφή ανοικτή). Για το 0-200 χλμ./ώρα, η νέα «ανοιχτή» 570S απαιτεί μόνο 9,6 δευτερόλεπτα.

Σε ό,τι αφορά στην οροφή της, αυτή είναι μεταλλική, ηλεκτρικά ανοιγόμενη, η οποία σε 15 δευτερόλεπτα και σε ταχύτητες έως και 40 χλμ./ώρα μπορεί να αποθηκευτεί στο χώρο πίσω από τα καθίσματα. Λόγω των ελαφρών υλικών της, η οροφή αυτή μαζί με το μηχανισμό, προσθέτει μόνο 46 κιλά στο βάρος του αυτοκινήτου.

Επίσης, η McLaren έχει τοποθετήσει ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω ανεμοθώρακα από γυαλί, που φροντίζει ώστε να μειώνει τους στροβιλισμούς του αέρα στο εσωτερικό όταν η οροφή είναι ανοικτή. Προαιρετικά, υπάρχει και μια νέα σπορ εξάτμιση, που διαχύει μέσω ειδικών καναλιών τον ήχο στην καμπίνα.

Σχεδιαστικά, η νέα McLaren 570S Spider εκτός της διαφοροποίησης λόγω της ανοιγόμενης οροφής σε σχέση με την κουπέ, έχει και μια νέα πίσω αεροτομή που είναι 12,7 χλστ. πιο υψηλή για να προσφέρει περισσότερη κάθετη δύναμη και σταθερότητα στο πίσω μέρος.


Ως προς τη διάθεσή της, η McLaren θα ξεκινήσει το λανσάρισμα της 570S Spider τον Αύγουστο, πρώτα με τις 400 ειδικές Launch Edition εκδόσεις. Το ντεμπούτο του μπροστά στο κοινό το νέο μοντέλο θα το κάνει στις 29 Ιουνίου στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood.
TAG