Η νέα Elise Cup 250 είναι η γρηγορότερη 4κύλινδρη Lotus στην ιστορία!

Η Lotus παρουσίασε τη νέα Elise Cup 250, η οποία έρχεται με αρκετές αλλαγές και βελτιώσεις ώστε να προσφέρει πολύ γρήγορες επιδόσεις και να πάρει τον τίτλο της γρηγορότερης 4κύλινδρης Lotus στην ιστορία.

Αρχικά και σε ό,τι αφορά στην εμφάνισή της, η νέα Elise Cup 250 ξεχωρίζει με τον νέο εμπρόσθιο προφυλακτήρα με μεγαλύτερες εισαγωγές, τα διαφοροποιημένα πίσω φωτιστικά, το εμπρόσθιο σπόιλερ και τις πλαϊνές ποδιές, αλλά και τη νέα σταθερή πίσω αεροτομή και διαχύτη.

Στο εσωτερικό, η Lotus έχει τοποθετήσει carbon αγωνιστικά καθίσματα με μαύρο αλκαντάρα, έναν νέο πίνακα οργάνων, αναβαθμισμένο ηχοσύστημα και αρκετές επενδύσεις από ανθρακονήματα και αλουμίνιο.

Επεμβάσεις έχουμε και στο πεδίο του βάρους, αφού η νέα μπαταρία ιόντων-λιθίου, το πολυκαρμπονικό πίσω παράθυρο και οι σφυρήλατες νέες ζάντες, μειώνουν κατά 14 κιλά το βάρος της Elise (884 κιλά).

Παράλληλα, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει και την προσθήκη στοιχείων όπως εξάτμιση τιτανίου, πιο ελαφριούς δίσκους φρένων ή επιπλέον carbon τμήματα, ώστε να μειώσει ακόμη περισσότερο το συνολικό βάρος της Elise (έως και τα 860 κιλά).


Στον κινητήρα, παραμένει το μοτέρ των 1,8 λίτρων με κομπρέσσορα που αποδίδει 246 ίππους ισχύος και 250 Nm, το οποίο συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και προσφέρει τελική ταχύτητα 248 χλμ./ώρα και 0-100 χλμ./ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα.
TAG