Επίσημο λανσάρισμα του αντικαταστάτη του Fiat Punto (+video)

H Fiat λανσάρει επίσημα στη Βραζιλία το νέο Argo, το καινούργιο μικρό της μοντέλο που αντικαθιστά το Punto και φέρει ατμοσφαιρικούς κινητήρες από 77 έως και 139 ίππους.

Το νέο Argo όπως έχουμε ξαναγράψει, είναι το νέο μικρό της Fiat για τη Λατινική Αμερική, για το οποίο προς το παρόν δεν υπάρχει πληροφόρηση εάν θα το δούμε και στην Ευρώπη.

Το ιταλικό μοντέλο φέρει ένα design που έχει αρκετά κοινά με αυτό του Fiat Tipo, σε μικρότερες όμως διαστάσεις (μήκος 4,0 μέτρα). Στο εσωτερικό, η σχεδίαση δείχνει αρκετά σύγχρονη και μοντέρνα, με πορτ-μπαγκάζ που έχει χωρητικότητα 300 λίτρων.

Οι κινητήρες του νέου Argo στη Βραζιλία είναι ατμοσφαιρικά μοτέρ βενζίνης 1,0, 1,3 και 1,8 λίτρων, με 77, 109 και 139 ίππους αντίστοιχα (έκδοση HGT). Το 0-100 χλμ./ώρα στην έκδοση HGT είναι 9,0 δλ. και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 192 χλμ./ώρα.


Στα κιβώτια, το Argo θα διατεθεί με 5τάχυτο μηχανικό, αυτόματο 5 σχέσεων και αυτόματο με 6 ταχύτητες. Σύμφωνα με τη Fiat, βελτιώσεις στη δομή του πλαίσιου, έχουν ως αποτέλεσμα το νέο Argo να προσφέρει καλύτερη κατά 7% στρεπτική ακαμψία σε σχέση με αυτή του Punto.

       
TAG