Το Argo είναι το νέο μικρό Fiat!

Η Fiat στη Βραζιλία έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία και φωτογραφίες του νέου Argo, ενός ολοκαίνουργιου μικρού μοντέλου που θα αντικαταστήσει το Punto στις αγορές της Λατινικής Αμερικής.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί εάν το Argo έρθει και στην Ευρώπη για να αντικαταστήσει το Punto, κάτι που πάντως δεν αποκλείεται να συμβεί και το Punto να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μετά από ουσιαστικά 12 χρόνια που υπάρχει στην αγορά η τωρινή γενιά του.

Σχεδιαστικά, το Argo θυμίζει αρκετά το Fiat Tipo, ακολουθώντας την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία σε ένα αμάξωμα με αρκετές νευρώσεις, αλλά και με χαρακτηριστικά μεγάλα φώτα εμπρός-πίσω.

Στους κινητήρες, στη Βραζιλία το νέο μικρό Fiat θα έχει δύο 4κύλινδρα μοτέρ βενζίνης 1.0 και 1.3 λίτρων με 77 και 109 άλογα αντίστοιχα, αλλά και τον 1.800άρη επίσης ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης E-TorQ.


Όλοι οι κινητήρες μπορούν να συνδυαστούν με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Ως προς τις διαστάσεις του, το μήκος του Argo αγγίζει τα 4,0 μέτρα, ενώ το πορτ-μπαγκάζ έχει πολύ καλή χωρητικότητα 300 λίτρων.
TAG