Η VW παρουσιάζει το μικρότερο GTI! (+video)

Για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια και το Lupo GTI, ένα μίνι μοντέλο της VW αποκτά το λογότυπο «GTI», με το νέο up! GTI να έρχεται για να προσφέρει σβέλτες επιδόσεις και σπορ εμφάνιση και οδικά χαρακτηριστικά στη μικρότερη κατηγορία αυτοκινήτων.

Το ντεμπούτο του νέου VW up! GTI θα γίνει στις 24 του μήνα στην ετήσια συνάντηση των φίλων του GTI στη λίμνη Wörthersee της Αυστρίας, με το νέο μοντέλο να παρουσιάζεται σε πρωτότυπη, αλλά πολύ κοντά στην παραγωγή (θα ξεκινήσει στις αρχές του 2018) έκδοση.

Ο κινητήρας του νέου up! GTI είναι ο γνωστός 3κύλινδρος 1.000άρης TSI της VW που έρχεται με 115 άλογα ισχύος και 200 Nm ροπής. Σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος των 997 κιλών, το 0-100 χλμ./ώρα είναι γρήγορο και απαιτεί 8,8 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 197 χλμ./ώρα.

Εμφανισιακά το νέο VW up! GTI ξεχωρίζει με τους τονισμένους προφυλακτήρες του, τη χαρακτηριστική για GTI κόκκινη ρίγα στη γρίλια της μάσκας και στην πόρτα του πορτ-μπαγκαζ, τα μαύρα αυτοκόλλητα στα πλαϊνά, τα λογότυπα «GTI», τους μαύρους πλαϊνούς καθρέπτες, την πίσω αεροτομή και τις νέες 17 ιντσών ζάντες.

Στο εσωτερικό, η VW έχει προσθέσει ένα δερμάτινο σπορ τιμόνι, νέο λεβιέ ταχυτήτων σε στυλ «GTI», αλλά και τις χαρακτηριστικές καρό επενδύσεις που φέρουν τα GTI της μάρκας στα καθίσματα.


Στα υπόλοιπα στοιχεία του, η γερμανική φίρμα ανακοινώνει ότι η ανάρτηση έχει χαμηλώσει κατά 15 χλστ. σε σχέση με αυτή των υπολοίπων εκδόσεων του up!. Περαιτέρω λεπτομέρειες θα γνωρίζουμε μετά την επίσημη παρουσίαση του νέου μοντέλου την επόμενη εβδομάδα.

       
TAG