720 άλογα και απίστευτες επιδόσεις για τη BMW M3 GT2 S Hurricane! (+video)

Μια μοναδική BMW M3 προηγούμενης γενιάς (E92) δημιουργεί η κορυφαία G-Power, χαρίζοντάς της όχι μόνο ένα νέο όνομα, αλλά και δύναμη 720 ίππων για καταιγιστικές επιδόσεις.

Η νέα BMW M3 GT2 S Hurricane όπως ονομάζει η G-Power το δημιούργημά της διαθέτει τον 4λιτρο V8 κινητήρα της BMW M, με ανεβασμένη χωρητικότητα 4,5 λίτρων, σφυρήλατα «σωθικά», αλλά και έναν νέο κομπρέσσορα.

Το αποτέλεσμα των παραπάνω αλλαγών δίνει 720 άλογα ισχύος (από 420 εργοστασιακά) και 650 Nm ροπής (από 400 Nm), νούμερα τα οποία είναι ικανά να εκτοξεύσουν την M3 στα 200 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 9,8 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 330 χλμ./ώρα.

Για να μπορέσει να περάσει όλα αυτά τα άλογα στο δρόμο η G-Power έχει τοποθετήσει ένα νέο μπλοκέ, αλλά και τη δική της αγωνιστικού τύπου ρυθμιζόμενη ανάρτηση που έχει σεταριστεί με βάση τις απαιτήσεις της πίστας του Nürburgring. Νέα κεραμικά φρένα φροντίζουν ώστε να σταματούν πειστικά το αυτοκίνητο.

Στο πεδίο της εμφάνισης, η G-Power έχει προσδώσει στη M3 μια πραγματικά αγωνιστική παρουσία προσθέτοντας ένα carbon bodykit, νέες πόρτες και καπό πάλι από ανθρακονήματα, αλλά και 19 ιντσών ζάντες.

Στο εσωτερικό, η εταιρεία έχει «γδύσει» τη M3 για να μειώσει το βάρος, αφαιρώντας μεταξύ άλλων τα πίσω καθίσματα, τον πίνακα οργάνων, όλες τις επενδύσεις και τις θήκες του τούνελ της κονσόλας κ.λπ. Όλα τα τμήματα που έχουν παραμείνει ντύνονται από αλκαντάρα, ενώ υπάρχει και κλωβός ασφαλείας.


Φυσικά, μετά από μια τέτοια μετατροπή η BMW M3 έχει εξελιχθεί σε ένα καθαρόαιμο αυτοκίνητο πίστας. Τιμολογιακά, το τελικό κόστος είναι πολύ υψηλό, αφού στη Γερμανία η G-Power το έχει ορίσει στα 292.883 ευρώ.

       
TAG