Με 750 άλογα το νέο Shelby F-150 Super Snake

Η αμερικάνικη Shelby δημιουργεί ένα πανίσχυρο, περιορισμένης παραγωγής pick-up βασισμένο πάνω στο κορυφαίο σε πωλήσεις στις Η.Π.Α. Ford F-150, που υπόσχεται να βάλει κάτω τα κορυφαία αμερικάνικα muscle cars.

Το νέο Shelby F-150 Super Snake αντλεί την ονομασία του από την περίφημη Mustang Super Snake της αμερικάνικης φίρμας και θα παραχθεί σε μόλις 150 μονάδες.

Για την κίνησή του χρησιμοποιεί μια ολικά βελτιωμένη έκδοση με κομπρέσσορα μεγάλων διαστάσεων, νέα εισαγωγή και σύστημα ψεκασμού του γνωστού 5λιτρου V8 κινητήρα βενζίνης της Ford, που προσφέρει 750 άλογα ισχύος από 385 εργοστασιακά.

Οι επιδόσεις αναμένονται εκρηκτικές, όμως προς το παρόν η Shelby δεν τις ανακοινώνει. Ωστόσο η αμερικάνικη εταιρεία τονίζει ότι το F-150 Super Snake θα διατεθεί τόσο σε πισωκίνητη, όσο και σε τετρακίνητη έκδοση.

Στον τομέα της εμφάνισης η Shelby τονίζει στο έπακρο το F-150 προσθέτοντας ένα νέο καπό με αεραγωγό, νέες εισαγωγές στον εμπρόσθιο προφυλακτήρα, κυψελωτή γρίλια της μάσκας και «φουσκωμένα» πλαϊνά φτερά. Επίσης υπάρχει κάλυμμα για την καρότσα, 22 ιντσών χρωμιωμένες ζάντες και νέα διπλή εξάτμιση της Borla.


Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν τα νέα εμβλήματα Super Snake στα προσκέφαλα και την κεντρική κονσόλα, η πλακέτα αρίθμησης πάνω στο ταμπλό, αλλά και τα νέα πατάκια. Τιμολογιακά, στις Η.Π.Α. κάθε ένα από τα 150 F-150 Super Snake κοστίζει 96.680 δολάρια (87.000 ευρώ).
TAG