Ανανέωση για το Nissan X-Trail και με αυτόνομη οδήγηση

Η Nissan αποκάλυψε την ανανεωμένη γενιά του X-Trail, χαρίζοντας στο μεσαίο της SUV μια «φρεσκαρισμένη» εμφάνιση, αλλά και για πρώτη φορά, συστήματα αυτόνομης οδήγησης.

Αισθητικά, το Nissan X-Trail διαθέτει έναν αλλαγμένο εμπρόσθιο προφυλακτήρα, ανανεωμένα φώτα και πλατύτερη γρίλια στη μάσκα. Επανασχεδιασμένος είναι ο πίσω προφυλακτήρας με χρωμιωμένες λεπτομέρειες, αλλαγμένα είναι τα φώτα, ενώ υπάρχουν νέες ζάντες 17 και 18 ιντσών, αλλά και 4 νέα χρώματα αμαξώματος.

Στο εσωτερικό, το X-Trail αποκτά το ίδιο σπορ τιμόνι με αυτό του νέου Micra, μαύρες γυαλιστερές λεπτομέρειες στους αεραγωγούς, πιο ποιοτικά υλικά, αλλά και μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ 565 λίτρων (από 550) στην 5θέσια έκδοσή του.

Για πρώτη φορά σε X-Trail η Nissan προσφέρει το σύστημα ProPilot αυτόνομης οδήγησης (θα είναι διαθέσιμο από το 2018), το οποίο φροντίζει ώστε να κρατά το αυτοκίνητο στη λωρίδα κυκλοφορίας του και να επιταχύνει και φρενάρει χωρίς την παρέμβαση του οδηγού.


Στους κινητήρες, διατηρούνται τα μοτέρ diesel 1,6 (130 PS) και 2,0 λίτρων (177 PS), καθώς και ο 1.600άρης turbo βενζινοκινητήρας των 163 ίππων. Όλες οι επιλογές είναι δικίνητες, ενώ για τους diesel υπάρχει και τετρακίνηση.
TAG