Επίσημη αποκάλυψη του νέου μικρού SUV της Kia!

Η Kia αποκάλυψε τις πρώτες φωτογραφίες και στοιχεία του νέου Stonic, του καινούργιου της μικρού SUV, που θα έρθει για να «παίξει» με αρκετές αξιώσεις στην πλέον αναπτυσσόμενη κατηγορία αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Το νέο Kia Stonic αποτελεί τον «αδελφό» του νέου μικρού SUV Hyundai Kona, φέροντας ένα design που το εντάσσει μέσα στα πλαίσια της νεότερης σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Kia.

Έτσι, ξεχωρίζουμε στοιχεία όπως το δυναμικό εμπρόσθιο τμήμα, τα μαύρα πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος με τις χαρακτηριστικές ποδιές των προφυλακτήρων, αλλά και τη διχρωμία αμαξώματος-οροφής (θα υπάρχουν 20 διαφορετικοί συνδυασμοί).

Στο εσωτερικό, η όλη σχεδίαση αντλείται από το αντίστοιχο τμήμα του εσωτερικού του νέου Kia Rio, με κάποιες μικροαλλαγές στα σχήματα, αλλά και με πιο φωτεινές επενδύσεις (ανάλογα πάντα με την έκδοση).

Η γκάμα των κινητήρων αποτελείται από ατμοσφαιρικά μοτέρ βενζίνης 1,25 και 1,4 λίτρων, τον 1.000άρη turbo (T-GDI) βενζινοκινητήρα των 120 ίππων της Hyundai-Kia, αλλά και έναν 1.600άρη diesel.

Φυσικά, κατά τα γνωστά δεδομένα της εποχής, το νέο Stonic διαθέτει μια πλήρη γκάμα συστημάτων ασφαλείας, όπως αυτόνομη πέδηση με αναγνώριση πεζών, σύστημα προειδοποίησης αυτοκινήτου στο «τυφλό» σημείο και πολλά άλλα.


Περαιτέρω στοιχεία για το νέο Kia Stonic και πιο αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά θα γνωρίζουμε πιο κοντά στο λανσάρισμά του, το οποίο στην Ευρώπη αναμένεται να ξεκινήσει στο τρίτο τετράμηνο της χρονιάς.
TAG