Έρχεται το πρώτο VW Polo R στην ιστορία;

Η VW παρουσίασε πριν από λίγο διάστημα το νέο Polo και μαζί και το νέο Polo GTI των 200 ίππων, όμως δεν αποκλείεται η γερμανική εταιρεία σύντομα να μας φέρει και το πρώτο Polo R της ιστορίας.

Μέχρι σήμερα, η VW δεν έχει παρουσιάσει κορυφαία έκδοση «R» για το Polo (όπως π.χ. το Golf R), αλλά μόνο το 2012 την περιορισμένης παραγωγής έκδοση Polo R WRC Street, όμως αυτό είναι πολύ πιθανό να συμβεί στη νέα γενιά του μοντέλου.

Όπως βλέπετε και στη ψηφιακή εικόνα που σας παρουσιάζουμε, το νέο Polo R θα έχει ένα πιο δυναμικό αμάξωμα, με πιο επιθετικό εμπρόσθιο προφυλακτήρα, πλαϊνές ποδιές και πίσω αεροτομή. Παράλληλα, θα φέρει μεγαλύτερους τροχούς.

Στο πεδίο του κινητήρα, είναι δεδομένο ότι το νέο κορυφαίο Polo θα λάβει τον 2λιτρο TSI της VW, με δύναμη που θα μπορούσε να αγγίξει τους 220-240 ίππους. Το μοτέρ αυτό θα συνδυάζεται με μηχανικό ή αυτόματο DSG κιβώτιο.

Το αν τελικά το νέο Polo R γίνει πραγματικότητα θα το δούμε μέσα στην επόμενη διετία. Προς το παρόν η VW δεν έχει κάνει κάποια αναφορά σε μια τέτοια έκδοση, όμως είναι σίγουρο ότι στην καριέρα του νέου Polo το ήδη παρουσιασμένο Polo GTI δεν θα είναι η μοναδική σπορ επιλογή του.

Εικόνα: X-Tomi Design
TAG