Επίσημη αποκάλυψη του νέου VW Polo! (+video)

Αποκαλύφθηκε επίσημα χθες η νέα, 6η γενιά του VW Polo, με το νέο γερμανικό μικρό να μεγαλώνει σε διαστάσεις, να αποκτά νέους κινητήρες με turbo και χωρίς, αλλά και περισσότερα από ποτέ συστήματα τεχνολογίας.

Το νέο VW Polo βασίζεται στην καινούργια MQB A0 πλατφόρμα του Ομίλου VW, η οποία έχει ντεμπουτάρει στο νέο SEAT Ibiza. Το μήκος του έχει μακρύνει και φθάνει τα 4.053 χλστ., το μεταξόνιο έχει και αυτό μακρύνει κατά 94 χλστ. (2.564 χλστ.), ενώ και το πλάτος έχει μεγαλώσει στα 1.751 χλστ.

Το αποτέλεσμα αυτής της αύξησης των διαστάσεων έχει θετικό αντίκτυπο στους εσωτερικούς χώρους του νέου Polo, που αναμένονται μεγαλύτεροι από ποτέ. Εξ ου και το πορτ-μπαγκάζ έχει φθάσει πλέον στα πολύ καλά 351 λίτρα (+71 λίτρα).

Σχεδιαστικά, το Polo 6ης γενιάς κατά τα γνωστά πρότυπα της VW, δεν αλλάζει αισθητά σε σχέση με το προηγούμενο, αποκτώντας πάντως περισσότερες νευρώσεις στο αμάξωμά του, μακρόστενα εμπρόσθια φώτα, αλλά και πάλι, μικρά σε διαστάσεις πίσω φωτιστικά σώματα.

Στο εσωτερικό, οι γραμμές του ταμπλό είναι απλές και απέριττες, με εντύπωση να προκαλεί το ενιαίο χρωματικά οριζόντιο τμήμα που απαρτίζεται από τον -προαιρετικό- ψηφιακό πίνακα οργάνων (για πρώτη φορά σε μικρό μοντέλο του VW Group) και την ψηφιακή οθόνη (από 6,5 έως 8 ίντσες) του συστήματος πολυμέσων.

Στα χαρακτηριστικά του νέου Polo εντάσσονται και τα περισσότερα από ποτέ συστήματα άνεσης και ασφάλειας, όπως το ενεργό cruise control με λειτουργία αυτόματου σταματήματος-ξεκινήματος (στα μοντέλα με κιβώτιο DSG), το σύστημα αυτόματης πέδησης με δυνατότητα αναγνώρισης και πεζού, το αυτόματο παρκάρισμα και πολλά άλλα.

Στους κινητήρες, η VW θα προσφέρει το νέο Polo με 9 μοτέρ, ξεκινώντας από τον 1.000άρη ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα των 65 και 75 ίππων, συνεχίζοντας με τις turbo εκδόσεις του με 95 και 115 άλογα, αλλά και ολοκληρώνοντας στη βενζίνη με τον 1,5 λίτρων TSI των 150 ίππων με σύστημα απενεργοποίησης των μισών κυλίνδρων.

Στο diesel έχουμε δύο εκδόσεις του νέου 1,6 λίτρων TDI με 80 και 95 ίππους. Επίσης, η VW θα προσφέρει και έκδοση με φυσικό αέριο και τον 1,0 λίτρων TGI κινητήρα των 90 ίππων. Τέλος, κορυφαία επιλογή αποτελεί το νέο Polo GTI, με 2λιτρο turbo 200 ίππων και 0-100 χλμ./ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα.

Στα κιβώτια, όλες οι εκδόσεις μέχρι και 95 άλογα έχουν μηχανικό 5 σχέσεων, με τις υπόλοιπες να έχουν 6τάχυτο μηχανικό. Σε όλες τις επιλογές από τους 95 ίππους και πάνω, υπάρχει προαιρετικά το 7τάχυτο αυτόματο DSG κιβώτιο.


Ως προς το λανσάρισμα τέλος του νέου VW Polo, αυτό αναμένεται να συμβεί στην Ευρώπη στα τέλη της χρονιάς. Σημειώνουμε ότι το νέο μοντέλο θα είναι αποκλειστικά 5θυρο και δεν θα υπάρξει 3θυρη έκδοση.

       
TAG