Στις 31 Αυγούστου το οριστικό τέλος του Dodge Viper

Η Fiat-Chrysler ανακοίνωσε και επίσημα ότι το εργοστάσιο Conner Avenue Assembly Plant όπου κατασκευάζεται το Dodge Viper από το 1995, θα κλείσει οριστικά τις πύλες του στις 31 Αυγούστου.

Το τέλος του θρυλικού αμερικάνικου μοντέλου είχε προλογιστεί ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο και πλέον, αυτό που απομένει είναι να αποφασιστεί το τι θα γίνει με τους 87 εργαζομένους του εργοστασίου στο Ντιτρόιτ, καθώς και εάν υπάρχει πρόθεση από την πλευρά της Fiat-Chrysler για παραγωγή κάποιου άλλου μοντέλου σε αυτό το εργοστάσιο.

Το Viper ολοκληρώνει την παραγωγή του μετά από 35 ολόκληρα χρόνια (με ένα μικρό διάλειμμα απουσίας το 2010-2012), αφού ξεκίνησε να παράγεται το 1992 και από το 1995 στο εργοστάσιο Conner Avenue στο Ντιτρόιτ.


Ο λόγος που η Fiat-Chrysler σταμάτησε την παραγωγή του είναι οι πολύ χαμηλές πωλήσεις των τελευταίων ετών. Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση για αντικαταστάτη του, αν και εφόσον τελικά συμβεί αυτό, το νέο μοντέλο θα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που γνωρίζαμε.
TAG