Με κόστος από 465.000 ευρώ το νέο αγωνιστικό Honda NSX GT3

Η Honda ανακοίνωσε ότι ξεκινά τη διάθεση του αγωνιστικού NSX GT3 και σε ιδιωτικές ομάδες παγκοσμίως, εν όψει τις νέας αγωνιστικής χρονιάς του 2018.

H κατασκευή του αμαξώματος και του κινητήρα του NSX GT3 θα γίνεται στο εργοστάσιο της Honda στο Οχάιο των Η.Π.Α., ενώ η τελική συναρμολόγηση του αγωνιστικού, μαζί με πλήρη υποστήριξη για αυτό, θα παρέχεται από την JAS Motorsport (για Ευρώπη, Ασία, Νότια Αμερική), την Honda Performance Development (Βόρεια Αμερική) και την Mugen (Ιαπωνία).

Το αγωνιστικό NSX είναι σε θέση να μετάσχει σε μια σειρά από Πρωταθλήματα της FIA παγκοσμίως, όπως το Blancpain GT, το Pirelli World Challenge, το IMSA SportsCar, το GT Asia Championship και πολλά άλλα.

Ο κινητήρας του είναι ένας twin-turbo V6 3,5 λίτρων που βασίζεται σε αυτόν του NSX παραγωγής και ο οποίος συνδυάζεται με ένα 6τάχυτο σειριακό κιβώτιο, που στέλνει τη δύναμη στους τροχούς του πίσω άξονα.


Για όποια αγωνιστική ομάδα ή ιδιώτη ενδιαφέρεται, το κόστος του νέου Honda NSX GT3 ξεκινά από τα 465.000 ευρώ, στην περίπτωση που η υποστήριξη γίνει από την JAS Motorsport. Φυσικά, υπάρχει μια λίστα με πολλά επιπλέον έξτρα, που αυξάνουν ανάλογα την τιμή του.
TAG