Επίσημη αποκάλυψη της νέας υπερπολυτελούς Rolls-Royce Phantom! (+video)

Η Phantom είναι η επιτομή της πολυτέλειας και της άνεσης σε τέσσερις τροχούς, διανύοντας μια πορεία κορυφής εδώ και 92 ολόκληρα χρόνια, κατά την οποία η Rolls-Royce έχει κατασκευάσει μόνο 7 γενιές της λιμουζίνας της. Και πλέον, εν έτη 2017, η βρετανική μάρκα αποκαλύπτει την 8η γενιά της Phantom, δημιουργώντας το πλέον πολυτελές αυτοκίνητο της εποχής.

Το πρώτο στοιχείο που χαρακτηρίζει τη νέα Phantom είναι η ολοκαίνουργια, πλήρως αλουμινένια «Architecture of Luxury» πλατφόρμα της, που προσφέρει βελτιωμένη κατά 30% ακαμψία και σημαντικά μειωμένο βάρος.

Η πλατφόρμα αυτή εφαρμόζει μια νέα ανάρτηση με διπλά ψαλίδια εμπρός και άξονα 5 συνδέσμων πίσω, καθώς και μια προηγμένη αερανάρτηση που μέσω ειδικής κάμερας, αλλά και δεδομένων από την επιτάχυνση, το στρίψιμο του τιμονιού κ.λπ., φροντίζει ώστε η Phantom να είναι ένα μαγικό χαλί για τους επιβάτες της, ασχέτως της κατάστασης του δρόμου.

Ο κινητήρας της νέας Phantom είναι ένας καινούργιος twin-turbo V12 6,75 λίτρων με ισχύ 563 ίππων και ροπή 900 Nm, ο οποίος συνδυάζεται με ένα εξελιγμένο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά και με σύστημα παθητικής τετραδιεύθυνσης.

Αισθητικά, η νέα Phantom ακολουθεί τις γνωστές νόρμες των λιμουζινών της Rolls-Royce, έχοντας μια μεγαλύτερη σε ύψος γρίλια της μάσκας που κατασκευάζεται από γυαλισμένο στο χέρι ατσάλι και παράλληλα, για πρώτη φορά είναι ενσωματωμένη μέσα στο αμάξωμα.

Τα εμπρόσθια φώτα είναι τεχνολογίας laser, έχουν νέα σχεδίαση και περιμετρικό δακτύλιο για τα φώτα ημέρας. Πρόκειται ίσως για τα πιο προηγμένα φώτα στον κόσμο, αφού μπορούν να φωτίσουν αποστάσεις έως και 600 μέτρων εμπρός του αυτοκινήτου.

Προχωρώντας στο πλάι, η Rolls-Royce εφοδιάζει τη Phantom με νέες επενδύσεις από βουρτσισμένο ατσάλι στην πίσω κολώνα και στο περίγραμμα των παραθύρων για έξτρα πολυτέλεια. Πίσω, η σχεδίαση εξελίσσει αυτή των Phantom των δεκαετιών του '50 και του '60.

Ανυπέρβλητη είναι η πολυτέλεια στο εσωτερικό με υλικά ανώτατης ποιότητας, ταμπλό με δύο μεγάλες ψηφιακές οθόνες 12,3 ιντσών, παραδοσιακό αναλογικό ρολόι, αλλά και μεγάλη ποικιλία πανάκριβων επενδύσεων.

Τα εμπρόσθια καθίσματα είναι πιο άνετα από ποτέ και φέρουν ένα ειδικό ξύλινο πάνελ στην πλάτη τους, που προέρχεται από τις περίφημες Eames Lounge πολυθρόνες του 1956. Πίσω προσφέρονται διάφορες δυνατότητες διαμόρφωσης για πλήρη άνεση, μεταξύ των οποίων και νέα καθίσματα ύπνου.

Πολύ δουλειά έχει γίνει στο πεδίο της ηχομόνωσης, με την Rolls-Royce να υπόσχεται τα ανώτερα επίπεδα στην ιστορία. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν χρησιμοποιηθεί πάνω από 130 κιλά ηχομονωτικών υλικών, ενώ τα ελαστικά φέρουν μια ειδική τεχνολογία «Silent-Seal», έχοντας στο εσωτερικό τους ένα στρώμα αφρού, που μειώνει τον θόρυβο κύλισης κατά 9 db.


Ολοκληρώνοντας με τα συστήματα τεχνολογίας, η Rolls-Royce προσφέρει στη Phantom μια αμέτρητη λίστα που περιλαμβάνει σύστημα 4 καμέρων για πλήρη πανοραμική απεικόνιση, σύστημα νυχτερινής όρασης, ενεργό cruise control, σύστημα προειδοποίησης εξόδου από τη λωρίδα κυκλοφορίας, σύστημα προειδοποίησης πρόσκρουσης κ.λπ.

       
TAG