Το νέο Audi TT RS-R Roadster της ABT βάζει κάτω το Audi R8! (+video)

Η γερμανική ABT παρουσιάζει το νέο Audi TT RS-R Roadster, το οποίο αποτελεί μια βελτιωμένη και πανίσχυρη εκδοχή του γερμανικού ρόουντσερ, που προσφέρει καυτές επιδόσεις.

Το νέο TT RS-R Roadster έρχεται ως συνέχεια του κουπέ TT RS-R που παρουσίασε τον Μάρτιο η ABT, φέροντας τις ίδιες αναβαθμίσεις που τονίζουν την εκρηκτικότητά του.

Έτσι λοιπόν, ο κινητήρας του είναι μια βελτιωμένη εκδοχή με 500 άλογα ισχύος και 570 Nm ροπής του 2,5λιτρου 5κύλινδρου TFSI βενζινοκινητήρα μοτέρ της Audi, που βασίζεται πάνω στην εργοστασιακή εκδοχή των 400 ίππων του Audi TT RS.

Με αυτή την σημαντική αύξηση σε ισχύ και ροπή, οι επιδόσεις είναι πιο «καυτές» από ποτέ, αφού το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε μόνο 3,4 δευτερόλεπτα, όντας 0,5 δλ. πιο γρήγορο από το εργοστασιακό, αλλά και 0,1 δλ. πιο γρήγορο από το κορυφαίο Audi R8, καθώς και το κουπέ TT RS-R.

Στα υπόλοιπα στοιχεία του, το νέο Audi TT RS-R Roadster ξεχωρίζει με το πιο επιθετικό του αμάξωμα που περιλαμβάνει νέο εμπρόσθιο σπόιλερ και πλαϊνά πτερύγια, ειδική γρίλια της μάσκας, πλαϊνές «ποδιές», πίσω πολύ δυναμικό προφυλακτήρα και νέα αεροτομή, καθώς και 20άρες μαύρες ζάντες.

Στο εσωτερικό, η ΑΒΤ προσφέρει νέα καθίσματα με λογότυπα «TT RS-R», LED φωτισμό εισόδου, αλλά και μια πλήρη γκάμα έξτρα επενδύσεων από δέρματα ή ανθρακονήματα που τοποθετούνται στο χέρι.


Η ABT ανακοινώνει ότι θα κατασκευάσει μόνο 50 μονάδες του πολύ γρήγορου TT RS-R, όσες ακριβώς ισχύει και με την κουπέ έκδοσή του. Προς το παρόν δεν ανακοινώνεται η τιμή του.

       
TAG