Νέο Honda Accord με turbo κινητήρες 1,5 και 2,0 λίτρων (+video)

Μπορεί στην Ευρώπη να μην προσφέρεται, όμως το Accord συνεχίζει την πορεία του σε αγορές όπως οι Η.Π.Α. και η Honda αποκάλυψε την σημαντικά αναβαθμισμένη, νέα, 10η γενιά του.

Αρχικά και σε ό,τι αφορά στην εμφάνισή του, το Accord αποκτά ένα πιο δυναμικό design, αλλάζοντας αρκετά το εμπρόσθιο τμήμα του και πλέον, με τη νέα γρίλια του και τα επανασχεδιασμένα φώτα, παραπέμπει περισσότερο στο μικρότερο Civic.

Αντίστοιχα στο πίσω μέρος, το νέο Accord φέρει νέα, πολύ μοντέρνα φώτα, με σχεδίαση που παραπέμπουν στο μικρομεσαίο μοντέλο της Honda. Στις διαστάσεις του, το νέο μεσαίο μοντέλο έρχεται με πιο μακρύ κατά 55 χλστ. μεταξόνιο, αλλά είναι πιο κοντό σε μήκος και σε ύψος, καθώς και πιο πλατύ.

Στο εσωτερικό, διακρίνεται η νέα σχεδίαση του ταμπλό, στο οποίο ξεχωρίζει η νέα ψηφιακή οθόνη 8 ιντσών για το Σύστημα πολυμέσων. Η Honda έχει επίσης χρησιμοποιήσει πιο ποιοτικά υλικά από κάθε άλλη φορά.

Στους χώρους, το μεγαλύτερο μεταξόνιο σύμφωνα με τη Honda, έχει αυξήσει το χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών. Παράλληλα, όλα τα καθίσματα προσφέρουν καλύτερη άνεση και στήριξη του σώματος.

Στους κινητήρες, αντί των προηγούμενων 2,4 και 3,5 λτ. μοτέρ, το Accord φέρει πλέον αποκλειστικά turbo μηχανικά σύνολα στα 1,5 λίτρα με 192 άλογα (κιβώτιο 6άρι μηχανικό ή αυτόματο CVT), αλλά και στα 2,0 λίτρα με 252 άλογα και μηχανικό 6τάχυτο κιβώτιο ή 10άρι αυτόματο.

Στη γκάμα θα υπάρξει και υβριδική έκδοση με 2λιτρο μοτέρ κύκλου Άτκινσον και 2 ηλεκτροκινητήρες, για την οποία η Honda δεν έχει ανακοινώσει ακόμη περαιτέρω στοιχεία της.


Σημαντικός τομέας του νέου Accord αποτελεί το πιο άκαμπτο πλαίσιό του, αλλά και η μείωση του βάρους του κατά 50 με 80 κιλά (ανάλογα με την έκδοση) σε σχέση με πριν. Νέου τύπου Γόνατα ΜακΦέρσον τοποθετούνται στην εμπρόσθια ανάρτηση, ενώ υπάρχει και μια πιο compact διάταξη πολλαπλών συνδέσμων πίσω.

       
TAG