380 άλογα για το SEAT Leon CUPRA ST!

Μια εντυπωσιακή βελτίωση που εστιάζει στη αύξηση της δύναμης, αλλά και στην αναβάθμιση όλων των υπολοίπων χαρακτηριστικών του SEAT Leon CUPRA ST, παρουσιάζει η γερμανική JE Design.

Ήδη και μετά τις πρόσφατες αναβαθμίσεις, το SEAT Leon CUPRA ST έρχεται με 300 άλογα από το εργοστάσιο, όμως η JE Design έρχεται να του προσφέρει αρκετά περισσότερα αναβαθμίζοντας στο πρώτο στάδιο βελτίωσης τον 2λιτρο TSI κινητήρα στα 360 άλογα ισχύος (450 Nm ροπής) και στο δεύτερο στάδιο στα 380 άλογα (470 Nm ροπής).

Η αναβάθμιση αυτή έχει ως αποτέλεσμα στην έκδοση με τα 360 άλογα το 0-100 χλμ./ώρα να έρχεται σε 4,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 265 χλμ./ώρα, ενώ στα 380 άλογα να μειώνονται κάποια δέκατα επιπλέον το 0-100 και να αυξάνεται ελαφρώς η τελική.

Εκτός τώρα από το μοτέρ, η JE Design τοποθετεί και ένα νέο bodykit που αποτελείται από πλαϊνές ποδιές, επεκτάσεις των θόλων των τροχών, νέους προφυλακτήρες και πίσω αεροτομή, χαρίζοντας στο Leon ST μια πιο επιθετική εμφάνιση.

Στο ίδιο μήκος κύματος έρχεται και η νέα σπορ ανάρτηση, που μπορεί να παραγγελθεί και με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της KW. Νέες είναι και οι 5άκτινες ζάντες των 20 ιντσών σε μαύρο χρώμα, που συνδυάζονται με ελαστικά 265 Hankook S1-Evo.


Η τελική αλλαγή αφορά στην εξάτμιση, που προσφέρεται είτε με δύο μεγάλες απολήξεις εκατέρωθεν του πίσω διαχύτη, είτε με 4 απολήξεις σε διάμετρο 80 χιλιοστών. Ο ήχος της αλλάζει ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης (Normal, Sport ή CUPRA).
TAG