Η Jaguar αποκαλύπτει το ισχυρότερο μεγάλο σεντάν της ιστορίας της! (+video)

Θέλοντας να τονίσει την εμπορικότητα της μεγάλης XJ, η Jaguar παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή του μοντέλου της, προσθέτοντας στη γκάμα και την πρώτη έκδοση επιδόσεων με 575 άλογα ισχύος.

Το πιο σημαντικό νέο λοιπόν για την Jaguar XJ αποτελεί η προσθήκη στη γκάμα της νέας έκδοσης XJR 575, η οποία με 575 άλογα ισχύος από τον 5λιτρο V8 υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα της, παίρνει τον τίτλο της ισχυρότερης XJ όλων των εποχών.

Από πλευράς επιδόσεων, το 0-100 χλμ./ώρα είναι πολύ γρήγορο με τη νέα Jaguar XJR 575 να απαιτεί μόνο 4,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 300 χλμ./ώρα.

Αισθητικά, το νέο κορυφαίο βρετανικό σεντάν ξεχωρίζει με τους πιο επιθετικούς προφυλακτήρες, τους νέους αεραγωγούς και εμπρόσθια γρίλια, τις διπλές εισαγωγές στο καπό, τις πλαϊνές ποδιές και την πίσω αεροτομή.

Υπάρχουν επίσης 20 ιντσών μαύρες γυαλιστερές ζάντες και ειδικά λογότυπα XJR 575. Η Jaguar θα προσφέρει τη νέα της δημιουργία αποκλειστικά σε δύο ειδικά χρώματα, μπλε και σατέν γκρι.

Περνώντας στο εσωτερικό, το νέο κορυφαίο βρετανικό σεντάν ξεχωρίζει με τις πολυτελείς επενδύσεις τον καθισμάτων με μοτίβο μικρών διαμαντιών, τα λογότυπα «575» και τα πλαϊνά μαρσπιέ με το λογότυπο «XJR 575».


Στην στην υπόλοιπα γκάμα της ανανεωμένης XJ, οι αλλαγές αφορούν στην προσθήκ μεγαλύτερης οθόνη2 αφής 10 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων με αναβαθμισμένη συνδεσιμότητα, αλλά και στην ενίσχυση των συστημάτων ασφαλείας. Η διάθεση της ανανεωμένης XJ στην Ευρώπη είναι άμεση.

       
TAG