Νέες Maserati GranTurismo και GranCabrio με πιο επιθετική εμφάνιση

Η Maserati αποκάλυψε την ανανεωμένη γενιά των GranTurismo και GranCabrio, αλλάζοντας κυρίως την εμφάνιση στο εμπρόσθιο τμήμα τους, αλλά και ενισχύοντας πολλά στοιχεία στο εσωτερικό τους.

Ειδικά στο πεδίο της εμφάνισης, στο εμπρόσθιο μέρος έχει δημιουργηθεί μια νέα γρίλια που προέρχεται από την πανέμορφη Maserati Alfieri. Παράλληλα, υπάρχουν νέες εισαγωγές και ελαφρώς διαφοροποιημένος πίσω προφυλακτήρας.

Στο εσωτερικό της GranTurismo και της GranCabrio, οι αλλαγές αφορούν στη νέα μεγάλη οθόνη 8,4 ιντσών για το αναβαθμισμένο ηχοσύστημα της Harman Kardon και οι περισσότερες επιλογές συνδεσιμότητας. Αλλαγμένος είναι και ο επιλογέας, αλλά και η σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας στο κάτω τμήμα της.

Στο πεδίο του κινητήρα, παραμένει ο ατμοσφαιρικός V8 των 4,7 λίτρων που κατασκευάζεται στο χέρι από τη Ferrari, με 460 άλογα ισχύος (στις 7.000 σ.α.λ.) και 520 Nm ροπής (στις 4.750 σ.α.λ.).


Το μοτέρ αυτό συνδυάζεται με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και προσφέρει 0-100 χλμ./ώρα σε 4,8 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 299 χλμ./ώρα. Στην λίγο πιο ελαφριά έκδοση Maserati GranTurismo MC, το 0-100 χλμ./ώρα θέλει 4,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 301 χλμ./ώρα.
TAG