Τεχνολογίες από το μέλλον από το νέο πρωτότυπο VW Gen.E

Η VW αποκάλυψε κατά τη διάρκεια των Future Mobility Days που διοργάνωσε το VW Group στη Γερμανία ένα νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο μοντέλο, γεμάτο με μελλοντικές τεχνολογίες.

Το νέο πρωτότυπο ονομάζεται Gen.E και έρχεται με 3θυρο αμάξωμα στις διαστάσεις του VW Golf, χωρίς να αποκλείεται να μας αποκαλύπτει και στοιχεία από τον μελλοντικό αντικαταστάτη του γερμανικού μικρομεσαίου.

Ωστόσο πιο ενδιαφέρον έχουν οι τεχνολογίες του και ιδίως αυτή που αφορά στα νέα ρομπότ που έχει δημιουργήσει η VW, τα οποία φροντίζουν ώστε να συνδέσουν το αυτοκίνητο με την παροχή ρεύματος για να φορτίσει τις μπαταρίες του, αμέσως μόλις το σταθμεύσει ο οδηγός του.

Παράλληλα, το VW Gen.E πατά σε μια νέα ελαφριά πλατφόρμα που έχει εξελιχθεί για να προσφέρει κορυφαία ασφάλεια, ενώ διαθέτει μπαταρία με ειδικές κυψέλες ιόντων-λιθίου, που προσφέρουν αυτονομία που ξεπερνά τα 400 χλμ. με μια φόρτιση.

Στο αμάξωμά του ηλεκτρικού πρωτότυπου της VW ξεχωρίζουν επίσης στοιχεία όπως τα LED εμπρός φώτα που κατεβαίνουν χαμηλά στον προφυλακτήρα, οι κάμερες στις θέσεις των πλαϊνών καθρεπτών και το ανοιγόμενο λογότυπο για τις πρίζες φόρτισης στο καπό.

Σε ό,τι αφορά στην παραγωγή του, προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο της γερμανικής εταιρείας για το μέλλον του πρωτότυπου. Το σίγουρο πάντως είναι ότι κάποιες από τις τεχνολογίες που προαναφέραμε, σύντομα θα τις δούμε στα ηλεκτρικά της VW.
TAG