Πρώτη βελτίωση με 480 άλογα για το VW Arteon! (+video)

Το Arteon έχει προστεθεί πριν λίγο διάστημα στη γκάμα της VW ως το νέο της πολυτελές κουπέ κάμπριο μοντέλο και πλέον η HGP από τη Γερμανία έρχεται για να του προσφέρει πολλά περισσότερα στο πεδίο της δύναμης.

Η πρόταση λοιπόν της γερμανικής βελτιωτικής φίρμας αφορά στο VW Arteon με τον 2λιτρο TSI κινητήρα βενζίνης των 280 ίππων ισχύος και 350 Nm ροπής, η δύναμη του οποίου αυξάνεται κατά 200 άλογα στα 480 συνολικά.

Για να καταφέρει να επιτύχει αυτή την πολύ σημαντική αύξηση της ισχύος, η HGP τοποθέτησε μια νέα τουρμπίνα, φίλτρο από την K&N, μεγαλύτερη εισαγωγή, νέες σωληνώσεις, καινούργια πολλαπλή, καταλύτη 130 χλστ. και downpipe 76 χλστ., καθώς και πολλά άλλα.

Εκτός από το μοτέρ η HGP ενισχύει και τα φρένα με νέους τρυπητούς δίσκους 370 χιλιοστών, τοποθετεί μια νέα KW σπορ ανάρτηση, ενώ αλλάζει και την εμφάνιση με νέα εμπρόσθια γρίλια, ζάντες κ.λπ.


Σε ό,τι αφορά στο κόστος της αναβάθμισης, μόνο για τις μετατροπές στο μοτέρ η HGP ζητά 10.000 ευρώ, όμως από την άλλη υπόσχεται ότι με τα 480 άλογα της ισχύος, το Arteon θα ξεπεράσει σε τελική τα 300 χλμ./ώρα.

       
TAG