Ανανέωση για το BMW i3 και νέα πιο σπορ έκδοση i3s με 184 ίππους (+video)

Η BMW αποκάλυψε επίσημα την ανανεωμένη έκδοση του ηλεκτρικού μοντέλου της i3, ενώ παράλληλα για πρώτη φορά προσθέτει στη γκάμα και την πιο σπορ και ισχυρή έκδοση i3s.

Ξεκινώντας με το «απλό» BMW i3, στο αμάξωμα του μοντέλου ξεχωρίζουν οι ανανεωμένοι προφυλακτήρες με τα νέα LED φώτα στον εμπρόσθιο εξ αυτών, η χρωμιωμένη οριζόντια λωρίδα στην πόρτα του χώρου αποσκευών, αλλά και τα δύο νέα χρώματα (Melbourne κόκκινο και Imperial Blue) για το αμάξωμα.

Στο εσωτερικό έχουν αλλάξει κάποιες επενδύσεις και χρώματα σε συγκεκριμένες εκδόσεις, ενώ το σύστημα πολυμέσων iDrive της BMW έχει αποκτήσει το νεότερο software και περισσότερες λειτουργίες από πριν.

Αλλαγές ωστόσο έχουμε και στο σύστημα ελέγχου της ευστάθειας (DSC), για να προσφερθεί ακόμη περισσότερη ασφάλεια και σταθερότητα σε όλες τις συνθήκες, αλλά και να βελτιωθεί η συμπεριφορά σε βροχή και χιόνι.

Για αυτούς όμως που θέλουν το κάτι παραπάνω, η BMW προσθέτει στη γκάμα τη νέα, πιο σπορ έκδοση i3s, που ξεχωρίζει αισθητικά με κάποιες αλλαγές στο design της κυρίως στο εμπρόσθιο τμήμα, ενώ υπάρχουν και πιο πλατιές 20άρες ζάντες.

Η ανάρτηση έχει αποκτήσει πιο σπορ ρύθμιση και επιπλέον διαθέτει νέα αμορτισέρ, ελατήρια και αντιστρεπτικές, ενώ παράλληλα για πρώτη φορά υπάρχει και επιλογή «Sport» στο σύστημα οδήγησης του αυτοκινήτου.

Σημαντικό στοιχείο αποτελεί και η παρουσία μιας ισχυρότερης έκδοσης του ηλεκτροκινητήρα της BMW στο i3s, με 184 άλογα ισχύος (+14 ίπποι σε σχέση με αυτόν του «απλού» i3) και 269 Nm ροπής (+20 Nm).

Με τον νέο αυτό κινητήρα το 0-100 χλμ./ώρα του BMW i3s βρίσκεται στα 6,9 δευτερόλεπτα, από 7,3 δευτερόλεπτα στα υπόλοιπα i3, ενώ η τελική ταχύτητα αυξάνεται στα 160 χλμ./ώρα (+10 χλμ./ώρα).


H BMW τονίζει ότι η αυτονομία με μια φόρτιση του i3s είναι έως και 280 χλμ., έναντι 290 με 300 χλμ. που είναι στο i3. Προσφέρεται και πάλι η έκδοση REX, που διαθέτει και έναν 2κύλινδρο βενζινοκινητήρα, ο οποίος χρησιμοποιείται για να παράγει ενέργεια και να αυξήσει κατά 150 με 180 χλμ. την αυτονομία κίνησης.

       
TAG