Σε ποια περιοχή του κόσμου το VW e-Golf πωλείται μόνο 3.800 ευρώ;

Στην Ελλάδα για να αγοράσει κανείς ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό VW e-Golf θα πρέπει να δαπανήσει 38.800 ευρώ. Υπάρχει όμως μια περιοχή στον πλανήτη όπου το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο κοστίζει αυτή τη στιγμή μόλις το 10% αυτή της τιμής!

Η περιοχή αυτή όπου το VW e-Golf πωλείται με μόλις 3.800 ευρώ (ή 4.495 δολάρια) είναι η Κομητεία της Σονόμα στην Καλιφόρνια. Αυτό συμβαίνει λόγω των πολλών επιδοτήσεων που ισχύουν αυτή τη στιγμή για το ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά και ειδικά για το ηλεκτρικό Golf στις Η.Π.Α.

Έτσι λοιπόν, ξεκινώντας από τα 28.995 δολάρια που κοστίζει το e-Golf στον κατάλογο της VW στις Η.Π.Α., αφαιρούμε 7.000 δολάρια έκπτωση από τη VW, 2.000 δολάρια από την επιδότηση της Κομητείας της Σονόμα για τα «πράσινα» αυτοκίνητα, 7.500 δολάρια από την Κυβερνητική έκπτωση και 2.500 δολάρια από την έκπτωση στο φόρο.

Μετά από τις παραπάνω εκπτώσεις, το κόστος του e-Golf μειώνεται μόλις στα 9.995 δολάρια (8.500 ευρώ), μια τιμή που έτσι κι αλλιώς είναι πολύ χαμηλή για ένα ολοκαίνουργιο μικρομεσαίο αυτοκίνητο.

Όμως, εάν ο υποψήφιος αγοραστής είναι πελάτης της ηλεκτρικής εταιρείας Sonoma Clean Power και μένει στην περιοχή ελεγχόμενης ρύπανσης στο βόρειο τμήμα της Κομητείας (σχεδόν 60.000 κάτοικοι) υπάρχει επιπλέον έκπτωση 3.000 δολαρίων, ενώ εάν έχει και χαμηλό εισόδημα, τότε έχει ακόμη περισσότερη έκπτωση που τελικά μειώνει την τιμή του e-Golf στα 4.495 δολάρια (3.800 ευρώ)!


Η τιμή αυτή είναι απίστευτα χαμηλή και σίγουρα αποτελεί ένα πραγματικό δέλεαρ για όλους τους κατοίκους της πολιτείας αυτής. Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εταιρεία Sonoma Clean Power δίνει αντίστοιχη επιδότηση με το e-Golf και για όλα τα υπόλοιπα ηλεκτρικά που πωλούνται στην Κομητεία (BMW i3, Chevrolet Bolt, Chevrolet Volt, Ford Focus EV, Kia Optima EV, Kia Soul EV, Nissan LEAF, Mercedes B-Class Electric).
TAG