Νέο ηλεκτρικό VW e-Golf με 300 χιλιόμετρα αυτονομία

Μετά την παρουσίαση του ανανεωμένου Golf, η VW παρουσιάζει και την ανανεωμένη γενιά του ηλεκτρικού e-Golf, προσφέροντάς της σχεδόν 50% παραπάνω αυτονομία κίνησης με μια φόρτιση.

Ουσιαστικά, η αύξηση της αυτονομίας έχει επιτευχθεί μέσω της υιοθέτησης μιας νέας μπαταρίας ιόντων λιθίου, η οποία έχει χωρητικότητα 35,8 kWh από 24,2 kWh στο προ-ανανέωσης e-Golf.

Έτσι, η αυτονομία του αυτοκινήτου μπορεί να φθάσει έως και τα 300 χιλιόμετρα με μια φόρτιση, ενώ σε καθημερινή χρήση το νέο ηλεκτρικό Golf μπορεί να καλύψει με ευκολία αποστάσεις έως και 200 χλμ.

Ένα ακόμη στοιχείο που τονίζει την πρακτικότητά του είναι και ο νέος φορτιστής, που μειώνει σε κάτω από 6 ώρες το χρόνο φόρτισης από μια «απλή» οικιακή πρίζα. Υπάρχει και ειδικός ταχυφορτιστής, που φορτίζει την μπαταρία στο 80% σε κάτω από 1 ώρα.

Περισσότερη ισχύ προσφέρει και ο ηλεκτροκινητήρας, ο οποίος έχει πλέον απόδοση 136 ίππων (+20 άλογα), ενώ και η ροπή έχει αυξηθεί από τα 270 στα 290 Nm. Έτσι, βελτιωμένες είναι οι επιδόσεις, με 0-100 σε 9,6 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 150 χλμ./ώρα.


Από εκεί και πέρα, το ανανεωμένο e-Golf υιοθετεί όλες τις αλλαγές των υπολοίπων ανανεωμένων «απλών» Golf, με φρεσκαρισμένο εμπρόσθιο τμήμα, μεγαλύτερες οθόνες για το σύστημα infotainment με δυνατότητα χειρισμού από απόσταση μέσω χειρονομιών, αλλά και μεγαλύτερη γκάμα συστημάτων ασφαλείας.
TAG