Αποκάλυψη του νέου αγωνιστικού Mini για το Ράλι Ντακάρ

Μετά την παρουσίαση του αγωνιστικού της Peugeot για το Ράλι Ντακάρ, και η Mini παρουσίασε το νέο της «όπλο» με το οποίο θα πάρει μέρος στο φημισμένο αγώνα τον προσεχή Ιανουάριο, αλλά και σε άλλα Rally Raid της επόμενης χρονιάς.

Το νέο αγωνιστικό Mini John Cooper Works Rally βασίζεται πάνω στο καινούργιο Countryman και έχει εξελιχθεί σε συνεργασία της Mini με την X-raid, όντας ουσιαστικά ένα εντελώς νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο.
 
Για την κίνησή του η Mini έχει επιλέξει έναν 3λιτρο diesel 6κύλινδρο κινητήρα που προέρχεται από τη BMW και ο οποίος αποδίδει 340 ίππους (στις 3.250 στροφές) και 800 Nm ροπής στις 1.850 σ.α.λ. Ο κινητήρας αυτός, σύμφωνα με την εταιρεία, έχει ρυθμιστεί για να συνδυάσει την υψηλή απόδοση με τη χαμηλότερη κατανάλωση.

Μαζί τώρα με τον νέο κινητήρα, υπάρχει ένα 6τάχυτο αγωνιστικό κιβώτιο της Sadev, με δίσκο από την AP Racing, μπλοκέ διαφορικά, αλλά και ειδικό σύστημα εξάτμισης της Akrapovic.

Πολύ δουλειά έχει γίνει στο αμάξωμα ώστε το νέο αγωνιστικό Mini να βελτιώσει την αεροδυναμική του, ενώ υπάρχει μεγαλύτερη εισαγωγή στην οροφή, κέβλαρ και ανθρακονημάτινη ποδιά κάτω από το δάπεδο, αλλά και χώρος για τρεις ρεζέρβες στην καμπίνα, μαζί με δύο υδραυλικά ανυψωτικά που χειρίζονται από το εσωτερικό, για όσο το δυνατόν πιο γρήγορη αλλαγή ελαστικού.

Η ανάρτηση έρχεται από την Reiger Rasing και ενσωματώνει δύο πλήρως ρυθμιζόμενα αμορτισέρ σε κάθε πλευρά των αξόνων, που έχουν διαδρομή 250 χλστ. το καθένα. Αναβαθμισμένα είναι και τα φρένα, με 6πίστονες δαγκάνες και αεριζόμενους δίσκους 320 χλστ.


Στόχος της Mini είναι με το νέο της αγωνιστικό να καταφέρει να κερδίσει το φετινό Ράλι Ντακάρ και να επαναλάβει την επιτυχία της τετραετίας 2012-2015, αφήνοντας στην άκρη την μάλλον αναπάντεχη ήττα του 2016 από την Peugeot.
TAG