Απίστευτη πολυτέλεια και μοναδική εμφάνιση από τη νέα Vision Mercedes-Maybach 6 Cabrio! (+video)

Ένα χρόνο ακριβώς μετά την πρώτη αποκάλυψη του μοναδικού πρωτότυπου κουπέ Vision Mercedes-Maybach 6, η Mercedes παρουσιάζει και την αντίστοιχα εντυπωσιακή κάμπριο εκδοχή του.

Η νέα Vision Mercedes-Maybach 6 Cabrio είναι ένα πρωτότυπο μοναδικής αισθητικής, που διαθέτει ένα ρετρό-μοντέρνο αμάξωμα 5,7 μέτρων, με μακρύ εμπρόσθιο τμήμα και αιχμηρή σχεδίαση για το πίσω μέρος του.

Στα στοιχεία της που ξεχωρίζουν περιλαμβάνονται και η τεράστια χρωμιωμένη εμπρόσθια γρίλια, τα πολύ λεπτά μπροστινά φώτα, αλλά και η ανοιγόμενη, διαφορετικού χρωματισμού από το αμάξωμα, οροφή.

Στο εσωτερικό συναντούμε αποκλειστικά 2 καθίσματα, με το ταμπλό, το εσωτερικό των θυρών και το τμήμα πίσω από τα καθίσματα να συνδέονται σχεδιαστικά και με ειδικό φωτισμό, ώστε να δημιουργηθεί αυτό που η Mercedes ονομάζει «lounge 360 μοιρών».

Παράλληλα, έχει τοποθετηθεί ένας ρετρό σχεδίασης πίνακας οργάνων, τιμόνι λεπτής στεφάνης, ενώ είναι χαρακτηριστική η απουσία κάποιας ψηφιακής οθόνης, αφού όλες οι πληροφορίες μεταξύ των οποίων και ο χάρτης του συστήματος πλοήγησης, προβάλλονται μέσω 2 συστημάτων head-up-display στο παρμπρίζ, μπροστά από τον οδηγό και τον συνοδηγό.

Για την κίνηση του πρωτότυπου κάμπριο, όπως και στο κουπέ μοντέλο υπάρχουν τέσσερις ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής ισχύος 750 ίππων, που παίρνουν ισχύ από μια συστοιχία μπαταριών τοποθετημένη κάτω από τα καθίσματα.

Η αυτονομία κίνησης με πλήρως φορτισμένη την μπαταρία είναι από 322 έως και 500 χλμ., ενώ οι επιδόσεις είναι πολύ γρήγορες, μιας και το 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί κάτω από 4,0 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη).


Σε ό,τι αφορά τώρα στο μέλλον του πρωτότυπου, η Mercedes μπορεί να μην σχεδιάζει απευθείας πέρασμα στην παραγωγή του, ωστόσο είναι σίγουρο ότι το πρωτότυπο αυτό θα επηρεάσει τις μελλοντικές super πολυτελείς Maybach.

       
TAG