Με 750 άλογα το νέο super κουπέ της Mercedes! (+video)

Μετά από την προχθεσινή διαρροή των επίσημων φωτογραφιών του, η Mercedes έδωσε τελικά σήμερα στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία του νέου της top κουπέ πρωτοτύπου με την ονομασία «Vision Mercedes-Maybach 6».

Σχεδιαστικά, όπως είχαμε σχολιάσει και την Τετάρτη, το νέο Vision Mercedes-Maybach 6 χαρακτηρίζεται από το μακρύ εμπρόσθιο τμήμα του, αλλά και το ιδιαίτερα αιχμηρό πίσω μέρος του, που του χαρίζουν και μια αίσθηση από τα παλαιότερα μοντέλα της Mercedes και της Maybach.

Από πλευράς διαστάσεων, το μήκος αγγίζει τα 5,7 μέτρα, το πλάτος φθάνει τα 2,1 μέτρα και το ύψος τα 1,33 μέτρα, συμβάλλοντας στην όλη επιβλητικότητα του αυτοκινήτου. Στο ίδιο μήκος κύματος οι τροχοί φέρουν τεραστίων διαστάσεων ζάντες 24 ιντσών κλειστού τύπου, προς όφελος της αεροδυναμικής.

Στο εσωτερικό από την άλλη, συναντούμε μια 2+2 διάταξη, με το ταμπλό, τα καθίσματα και το εσωτερικό των θυρών να συνδέονται ουσιαστικά μεταξύ τους, δημιουργώντας αυτό που η Mercedes ονομάζει «lounge 360 μοιρών».

Υπάρχουν επίσης αρκετά στοιχεία τεχνολογίας, όπως το ενεργό παρμπρίζ πάνω στο οποίο προβάλλονται μια σειρά από στοιχεία ενημέρωσης για τον οδηγό και τους επιβάτες. Παράλληλα, όπως αρμόζει σε μια top Mercedes-Maybach, υπάρχουν τα ακριβότερα δυνατά υλικά με πολλές ξύλινες επενδύσεις και άφθονο δέρμα.

Περνώντας στο σύστημα κίνησης του πρωτότυπου, εκεί συναντούμε 4 ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 750 ίππων, που δημιουργούν μια οικολογικού τύπου τετρακίνηση. Ενέργεια αντλείται από μια μπαταρία 80 kWh, ενώ οι επιδόσεις είναι πολύ γρήγορες, αφού το 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί κάτω από 4,0 δευτερόλεπτα.

Η αυτονομία κίνησης με μια πλήρη φόρτιση είναι 500 χιλιόμετρα, όμως η Mercedes έχει τοποθετήσει και ένα ειδικό σύστημα ταχείας φόρτισης 350 kWh, που δίνει τη δυνατότητα μέσα σε 5 μόλις λεπτά, να φορτιστούν οι μπαταρίες προσφέροντας επιπλέον 100 χλμ. αυτονομίας. Μάλιστα, το πρωτότυπο μπορεί να φορτιστεί είτε με το παραδοσιακό καλώδιο, είτε μέσω της πιο πρόσφατης ασύρματης τεχνολογίας.

Δείτε το επίσημο βίντεο του πρωτότυπου Vision Mercedes-Maybach 6.

      
TAG