Η νέα Bentley Continental GT είναι η επιτομή της πολυτέλειας και της δύναμης! (+video)

Θέλοντας για μια ακόμη φορά να κυριαρχήσει στο πεδίο των super πολυτελών κουπέ, η Bentley αποκάλυψε όλες τις λεπτομέρειες της νέας Continental GT, που έρχεται ακόμη πιο πολυτελής, δυνατή και τεχνολογικά προηγμένη από κάθε άλλο κουπέ στην ιστορία της εταιρείας.

Ξεκινώντας με την εμφάνισή της, η νέα Continental GT είναι μακρύτερη, πιο πλατιά και πιο κοντή σε ύψος από πριν, έχοντας παράλληλα έναν εμπρόσθιο άξονα που έχει τοποθετηθεί πιο μπροστά κατά 135 χλστ., επιτρέποντας στο να υιοθετηθεί ένα μακρύτερο καπό και μια πιο χαμηλή «μύτη».

Επιπλέον αυτού, συνολικά οι γραμμές του αμαξώματος είναι πιο «ρευστές» και τα σχήματα πιο «γλυπτά», έχοντας πολλά κοινά με αυτές του πρωτότυπου EXP 10 Speed 6. Χαρακτηριστικό και πάλι του αυτοκινήτου αποτελούν τα διπλά στρογγυλά εμπρόσθια φώτα, ενώ ξεχωρίζουν και τα νέα πίσω φώτα με σχεδίαση τύπου σταγόνας.

Τεχνικά, η νέα Bentley Continental GT βασίζεται στο ίδιο MSB πάτωμα με αυτό της νέας Porsche Panamera, με το 82% ωστόσο των τμημάτων της να έχουν δημιουργηθεί ειδικά για αυτή.

Το αμάξωμα είναι εξ ολοκλήρου αλουμινένιο, ενώ μια σειρά από διάφορα μέτρα για περιορισμό του βάρους, έχουν ως αποτέλεσμα τα μοντέλα με τον W12 κινητήρα να είναι 85 κιλά ελαφρύτερα από πριν (2.250 κιλά συνολικά).

Ειδικά για το μοτέρ, η Bentley τοποθετεί ως μοτέρ λανσαρίσματος τον 6λιτρο W12 twin-turbo κινητήρα βενζίνης, ο οποίος για πρώτη φορά συνδυάζεται με 8τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Η ισχύς του αγγίζει τα 635 άλογα και η ροπή τα 900 Nm, με το 0-100 χλμ./ώρα να έρχεται σε μόνο 3,7 δλ. (τελική: 333 χλμ./ώρα).

Για πρώτη φορά επίσης, η Bentley τοποθετεί στην Continental GT το νέο ηλεκτρικό κύκλωμα 48-volt του VW Group, που της επιτρέπει να υιοθετήσει περισσότερα προηγμένα συστήματα, όπως τη νέα γενιά του Bentley Dynamic Ride, που προσαρμόζει την άνεση και το κράτημα, επεμβαίνοντας εκτός από την αερανάρτηση και στις ηλεκτρονικές αντιστρεπτικές κάθε άξονα.

Στο εσωτερικό, φυσικά η Bentley προσφέρει τα μέγιστα δυνατά στην Continental GT, κάνοντας χρήση των πιο ακριβών υλικών (π.χ. πάνω από 10 τ.μ. ξύλου, πανάκριβα δέρματα, γυαλισμένα στο χέρι χρώμια κ.λπ.) κορυφώνοντας την πολυτέλεια.

Υπάρχει επίσης για πρώτη φορά σε Bentley ένας πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων μπροστά από τον οδηγό, αλλά και μια εκπληκτικής ευκρίνειας οθόνη τύπου «Retina» 12,3 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων, η οποία περιστρέφεται μέσα στο ταμπλό.


Σε ό,τι αφορά τέλος στην παραγωγή της νέας Continental GT, αυτή θα ξεκινήσει αργότερα μέσα στη χρονιά. Οι πρώτες παραγγελίες θα παραδοθούν την άνοιξη του 2018. Οι τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί, ωστόσο αναμένεται να είναι πολύ υψηλές.

            
TAG