Η Bentley έχει έτοιμο το πρώτο SUV της ιστορίας της - Και δεν είναι όμορφο!

To πρώτο SUV στην ιστορία της παρουσίασε η Bentley στη Γενεύη, το οποίο αναμένεται να παραχθεί μέσα στην επόμενη τριετία.
Το αυτοκίνητο που όλοι θα θυμούνται από τη φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης θα είναι μια Bentley. Και φυσικά, δεν μιλάμε για μια συνηθισμένη, υπέρ-πολυτελής βρετανική λιμουζίνα, αλλά ένα SUV με περίεργη αισθητική και ακόμη πιο περίεργο -έστω και προσωρινό- όνομα: Ιδού λοιπόν η νέα Bentley EXP 9 F!

Σχεδιαστικά, το νέο EXP 9 F δεν ενθουσιάζει, αλλά σίγουρα
εντάσσεται στη σχεδιαστική λογική των μοντέλων της μάρκας.
Για να επιβιώσει σήμερα μια πολυτελής μάρκα, πρέπει να εξαπλωθεί. Ακόμη και εάν αυτή είναι μια τόσο ειδική εταιρεία, όσο η Bentley. Πέρσι, τα δύο μοντέλα που κατασκευάζουν σήμερα οι Άγγλοι, η Mulsanne και η Continental, με κύριο τροφοδότη την αγορά της Κίνας, συμπλήρωσαν περίπου 7.000 μονάδες με άνοδο σχεδόν 40% σε σχέση με το 2010. Όμως, το νούμερο αυτό δε φτάνει. Και για να συνεχίσει η Bentley να είναι προσοδοφόρα, θα πρέπει να φέρει ακόμη περισσότερα νούμερα πωλήσεων. Πώς θα το καταφέρει αυτό; Σίγουρα, με την επικείμενη είσοδο του πρώτου SUV στην ιστορία της μάρκας, του EXP 9 F που παρουσίασε στη Γενεύη. Αναλυτές εκτιμούν μάλιστα ότι το νέο SUV θα είναι το μελλοντικό best-seller των Βρετανών με σχεδόν 5.000 πωλήσεις ετησίως. Και πλέον, αναμένεται η επίσημη έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο της Bentley για να μπει στην παραγωγή η πρώτη μη λιμουζίνα στην ιστορία της βρετανικής φίρμας.

Άκρατη πολυτέλεια στο εσωτερικό και όμορφες γραμμές,
πουν συνδυάζουν το κλασσικό με το σπορ.
Ας δούμε όμως λίγο και το τι είναι το EXP 9 F. Πρόκειται λοιπόν για ένα πολύ μακρύ (μήκος: 5,0 μέτρα) και με λιγότερο ύψος από τα συνηθισμένα SUV, πρωτότυπο, το οποίο έχει μια αρκετά περίεργη αισθητική. Κυρίως δε στο εμπρόσθιό του τμήμα με τους μεγάλους θόλους στα άκρα του προφυλακτήρα, οι οποίοι δείχνουν σαν δύο μεγάλες... τρύπες, χωρίς να βοηθούν στην κομψότητα του συνόλου. Έπειτα, είναι και η χαμηλή οροφή του αμαξώματος που το κάνει να φαίνεται λίγο χοντροκομμένο, ενώ η χαριστική βολή δίνεται από τα τετράγωνα πίσω κόκκινα φωτιστικά, που δείχνουν ως παράταιρα με την υπόλοιπη σχεδίαση. Στο εσωτερικό από την άλλη, τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα σχεδιαστικά και η πολυτέλεια βρίσκεται στο ανώτατο άκρο για αυτοκίνητο του είδους.

Στον τομέα των κινητήρων, το EXP 9 F της Bentley έρχεται με μια βελτιωμένη εκδοχή του 6λιτρου W12 της μάρκας, η οποία θα λάβει όλα τα σύγχρονα συστήματα (π.χ. άμεσο ψεκασμό, απενεργοποίηση των μισών κυλίνδρων κ.λπ.), που θα τον βοηθήσουν να μειώσει την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2. Και επιπλέον αυτού του κινητήρα, η Bentley αναμένεται να δίνει και επιλογή για έναν V8 diesel ή ένα υβριδικό σύστημα με βενζινοκινητήρα V6. Περισσότερα θα γνωρίζουμε μετά την απόφαση για παραγωγή του αυτοκινήτου...
TAG