Η Goodyear στο διάστημα: Αυτό είναι το "ελαστικό" των μελλοντικών διαστημικών οχημάτων!

Κάνοντας χρήση μιας νέας τεχνικής, τα διαστημικά "ελαστικά" της Goodyear υπόσχονται απόλυτη αντοχή στις πιο αντίξοες συνθήκες.
Σε συνεργασία με τη NASA, η Goodyear παρουσίασε το νέο της "ελαστικό" για τα επόμενα διαστημικά οχήματα, τα οποία θα αναλάβουν να εξερευνήσουν το έδαφος των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος!

Η Goodyear ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η εξέλιξη των νέων της ελαστικών που θα χρησιμοποιηθούν από τη NASA στα επόμενα τροχοφόρα της οχήματα. Τα ελαστικά αυτά φέρουν μια εντελώς νέα κατασκευή, που θα επιτρέψει τη διάνυση περισσότερων χιλιομέτρων από τα διαστημικά οχήματα της NASA σε σχέση με τα προηγούμενου τύπου διαστημικά ελαστικά, τα οποία και πάλι η Goodyear είχε εξελίξει και κατασκευάσει το 1971.

Τα νέα λοιπόν διαστημικά ελαστικά της Goodyear κάθε άλλο παρά συνηθισμένα "ελαστικά" είναι, αφού δεν είναι κατασκευασμένα από καουτσούκ, ούτε γεμίζουν με αέρα. Αντίθετα, για την κατασκευή τους έχουν χρησιμοποιηθεί 800 μικρά αλληλοσυνδεόμενα μεταλλικά ελατήρια, που περιβάλλουν μια 6άκτινη, επίσης μεταλλική, πλήμνη. Σύμφωνα με τη Goodyear, μεγάλο προτέρημα του "ελαστικού" αυτού είναι ότι τα μεταλλικά αυτά ελατήρια από τα οποία αποτελείται είναι εξαιρετικά ανθεκτικά, ενώ ακόμη και εάν σπάσουν ή ζημιωθούν κάποια από αυτά, το "ελαστικό" παραμένει απολύτως λειτουργικό. Σημαντικό προσόν της νέας αυτής κατασκευής, αποτελεί και η δυνατότητα μείωσης των κραδασμών που μεταφέρονται στο όχημα κατά την κίνησή του, βοηθώντας το έτσι να διεκπεραιώσει ανεπηρέαστο το έργο του.
TAG