Η επόμενη Lamborghini Gallardo θα μοιράζεται περισσότερα με το νέο Audi R8 - Και θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή!

Την επόμενη χρονιά θα αντικατασταθεί η πιο επιτυχημένη Lamborghini όλων των εποχών, η εικονιζόμενη Gallardo.
Το 2013 η Lamborghini θα μας παρουσιάσει τον αντικαταστάτη του μικρότερου αυτοκινήτου της, της Gallardo. Και μιλώντας στο αμερικάνικο Car and Driver, ο Πρόεδρος της Lamborghini Stephan Winkelmann, αποκάλυψε πολλά από τα μυστικά του επόμενου Ιταλικού supercar.

Το νέο μοντέλο που θα αντικαταστήσει τη Gallardo θα έχει να επιτελέσει ένα πολύ δύσκολο έργο, αφού θα κληθεί να σημειώσει αντίστοιχη εμπορική επιτυχία με τη μικρότερη διαθέσιμη Lambo του σήμερα. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι με πάνω από 12.000 αυτοκίνητα να έχουν πωληθεί στα 9 χρόνια διάθεσής της στην αγορά, η Gallardo έχει κερδίσει ήδη τον τίτλο της πιο δημοφιλούς Lamborghini όλων των εποχών (δεύτερη είναι η Murcielago με 4.099 πωλήσεις).

Με το επόμενο Audi R8, ο αντικαταστάτης της Gallardo
θα διαθέτει 15-20% περισσότερα κοινά τμήματα.
Σύμφωνα λοιπόν με τον Πρόεδρο της μάρκας, τον κ. Stephan Winkelmann, ο αντικαταστάτης της Gallardo θα στηριχτεί αρκετά στο design του, το οποίο θα είναι "επαναστατικό για τη μάρκα". Επιπλέον αυτού, θα βασιστεί στη νέα πλατφόρμα σπορ οχημάτων του Ομίλου VW, γνωστή ως "MSS", πάνω στην οποία θα χτιστεί επίσης και το επόμενο Audi R8, όπως και οι μελλοντικές Porsche. Θυμίζουμε, ότι και σήμερα η Gallardo και το R8 μοιράζονται αρκετά από τα μηχανικά και τεχνικά τους μέρη, όμως στις επόμενες γενιές τους, θα έχουν ακόμη περισσότερα κοινά τμήματα. Στο πεδίο των κινητήρων, η νέα αρχική Lamborghini θα διατηρήσει το σημερινό V10 των 5,2 λίτρων, με περισσότερη όμως δύναμη ώστε τελικά να αγγίξει τους 600 ίππους. Το μοτέρ αυτό θα συνδυαστεί αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και, για πρώτη φορά, δεν θα υπάρξει χειροκίνητο κιβώτιο.

Σε ό,τι αφορά τέλος στην ονομασία της επόμενης μικρότερης Lamborghini, προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση ή δήλωση από τη μάρκα. Ασφαλείς όμως πληροφορίες κάνουν λόγο ότι τελικά, ο αντικαταστάτης της Gallardo θα ονομαστεί "Cabrera", το οποίο στα καταλανικά σημαίνει "γιδοβοσκός"!

TAG