Η Formula 1 επιστρέφει στην Αργεντινή - Τέλος για το Grand Prix της Κορέας

Τη θέση του βραχύβιου αγώνα της Κορέας αναμένεται να πάρει το νέο Grand Prix της Αργεντινής.
Μετά από 15 χρόνια η Αργεντινή θα διοργανώσει αγώνα του Πρωταθλήματος της Formula 1, αντικαθιστώντας το οικονομικά ανίσχυρο GP της Κορέας. Και μαζί με αυτό, η είσοδος του Grand Prix του New Jersey το 2013, καθιστά αβέβαιη την παρουσία την επόμενη χρονιά στο καλεντάρι, του αγώνα της Βαλένθια.

Παρότι έχει αναδειχθεί σε έναν από τους πιο δημοφιλείς
αγώνες, το Grand Prix της Βαλένθια αναμένεται για το 2013
να αφήσει τη θέση του στο νέο Grand Prix του New Jersey.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Ιταλικού περιοδικού Autosprint, το 2013 στο Πρωτάθλημα της Formula 1 θα επιστρέψει ο αγώνας της Αργεντινής. Η κυβέρνηση της χώρας θα υπογράψει 3ετές συμβόλαιο το Μάιο με τον ισχυρό άνδρα του σπορ, τον Μπέρνι Έκλεστοουν, ώστε το νέο Grand Prix να διοργανωθεί στους δρόμους της τουριστικής πόλης Mar de Plata. Θυμίζουμε ότι ο αγώνας της Αργεντινής ήταν ένας από τους πιο ιστορικούς στην ιστορία της Formula 1, αφού διεξαγόταν για 46 ολόκληρα χρόνια, από το 1953 μέχρι και το 1998.

Για να χωρέσει όμως ο νέος αγώνας στο Πρωτάθλημα του 2013, θα πρέπει κάποιος από τους υπάρχοντες να αποχωρήσει και αυτός, σύμφωνα πάντα με τους Ιταλούς, θα είναι το Grand Prix της Κορέας (διεξάγεται μόλις από το 2010). Οικονομικοί είναι φυσικά οι λόγοι για τους οποίους οι Κορεάτες δεν θα συνεχίσουν στη Formula 1, σε έναν αγώνα ο οποίος έτσι και αλλιώς δεν είναι από τους αγαπημένους των fan του σπορ. Εκτός τώρα από τον αγώνα της Αργεντινής, για το 2013 είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί για πρώτη φορά και το Grand Prix του New Jersey στις Η.Π.Α. Και εδώ, θα πρέπει να αντικατασταθεί κάποιος από τους υπάρχοντες αγώνες, με το Autosprint να σημειώνει ότι πιθανότατα το GP της Βαλένθια θα είναι αυτό που θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα. Πάντως, το αρκετά δημοφιλές αυτό GP δεν θα αποτελέσει παρελθόν, αφού το 2014 θα επανέλθει στο Πρόγραμμα της Formula 1.

TAG