Νέο Audi SQ5 TDI: Το πρώτο diesel "S" της Audi είναι γεγονός!

Η αποκάλυψη-έκπληξη του νέου SQ5, αποτελεί την απάντηση της Audi στη νέα τάση των diesel αυτοκινήτων επιδόσεων.
Απαντώντας άμεσα στη νέα σειρά M Performance της BMW, η Audi παρουσιάζει το πρώτο πετρελαιοκίνητο "S" μοντέλο της στην ιστορία: Το νέο Audi SQ5 TDI είναι λοιπόν εδώ, για να συνδυάσει δύναμη και επιδόσεις, με την περιορισμένη κατανάλωση των diesel.

Με V6 diesel κινητήρα και σπορ στήσιμο, το SQ5 TDI
φέρνει μια νέα εποχή για τη σειρά "S" της Audi.
Στις αρχές του 2013 θα διατεθεί στην Ευρώπη το νέο Audi SQ5 TDI, το οποίο θα βασιστεί στην πρόσφατα ανανεωμένη γενιά του Audi Q5, του μεσαίου δηλαδή SUV των Γερμανών. Και εκτός του ότι για πρώτη φορά ένα SUV της Audi λαμβάνει έκδοση "S", το νέο SQ5 θα είναι και το πρώτο μοντέλο "S" με diesel κινητήρα: Πρόκειται για ένα διπλά υπετροφοδοτούμενο μοτέρ V6 3,0 λίτρων, το οποίο αποδίδει 313 ίππους και 650 Nm, διαθέσιμα μεταξύ 1.450 και 2.800 στροφών. Το κιβώτιο με το οποίο συνεργάζεται είναι το 8άρι αυτόματο-σειριακό tiptronic της μάρκας, ενώ η μετάδοση γίνεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω της γνωστής τετρακίνησης quattro.

Στο εσωτερικό του SQ5, η Audi προσφέρει μια περισσότερο
σπορ ατμόσφαιρα, τονίζοντας και την πολυτέλεια.
Στο κομμάτι των επιδόσεων, η Audi μας υπόσχεται ότι το νέο SQ5 TDI θα απαιτεί μόνο 5,1 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα, ενώ η τελική του ταχύτητα θα φθάνει τα 250 χλμ./ώρα. Φυσικά, όπως όλα τα diesel έτσι και το SQ5 θα διακρίνεται και για την κατανάλωση καυσίμου, η οποία θα βρίσκεται στο αισιόδοξο 7,2 λτ./100 χλμ. Επιπλέον αυτών, για να προσφέρει το νέο SQ5 τα σπορ οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά που οφείλει να έχει ένα μοντέλο της σειράς "S", Audi έχει προχωρήσει σε βελτιώσεις στην ανάρτηση (χαμηλότερη κατά 30 χλστ.), το τιμόνι (επαναρυθμισμένο ηλεκτρομηχανικό σύστημα), ενώ και οι τροχοί αυξάνονται σε διάσταση και αποτελούνται από ζάντες 20 ιντσών με ελαστικά 255/45.

Σε ό,τι αφορά στην εμφάνισή του, το νέο Audi SQ5 TDI τονίζει τον επιθετικό και δυναμικό του χαρακτήρα μέσω της υιοθέτησης μια νέας γρίλιας της μάσκας με χρωμιωμένο περίγραμμα, πιο "αγριεμένους" εμπρός και πίσω προφυλακτήρα (ο δεύτερος με διαχύτη), διπλές εξατμίσης εκατέρωθεν του πίσω μέρους, αλλά και χρωμιωμένες ράγες οροφής και καπάκια εξωτερικών καθρεπτών. Στο εσωτερικό, τα σπορ καθίσματα ντύνονται με ασπρόμαυρο δέρμα και αλκαντάρα, ενώ υπάρχουν νέες αλουμινένιες επενδύσεις σε πίνακα οργάνων, επιλογέα και κεντρική κονσόλα.
TAG