Αποκάλυψη του κουπέ Honda Civic στο Λος Άντζελες

Το νέο Honda Civic Coupe είναι η πιο σπορτίφ έκδοση του ιαπωνικού μοντέλου, που δεν θα δούμε όμως στην Ευρώπη.
Το νέο Honda Civic Coupe κάνει το ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, όντας το πλέον σπορτίφ Civic στη γκάμα.

Με μοντέρνα εμφάνιση και κινητήρες 160 και 176 ίππων
προσφέρεται το νέο Honda Civic Coupe.
Προορισμένο για την αγορά των Η.Π.Α., το νέο Honda Civic Coupe βασίζεται πάνω στο ομώνυμο πρωτότυπο της φετινής Έκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. Η σχεδίασή του βασίζεται σε αυτή του αμερικάνικου Civic, σε ένα αμάξωμα με χαμηλά τοποθετημένα εμπρόσθια φωτιστικά, τραβηγμένη προς τα πίσω καμπίνα και τονισμένους ώμους. Ιδιαίτερη σχεδίαση έχουν τα πίσω φωτιστικά σώματα, που συνδέονται μεταξύ τους και φέρουν ακριβώς από πάνω τους μια ευδιάκριτη αεροτομή. Στο εσωτερικό από την άλλη, η σχεδίαση είναι πιο συμβατική από αυτή του γνωστού μας ευρωπαϊκού Civic, με τη Honda να υπόσχεται άκρως ποιοτικά υλικά. Όσο για το πορτ-μπαγκάζ, η χωρητικότητά του φθάνει τα 237 λίτρα.

Ποιοτικό και high-tech το εσωτερικό του Civic Coupe.
Το νέο Honda Civic Coupe θα λανσαριστεί στις Η.Π.Α. το Μάρτιο του 2016, έχοντας πιο σπορ ρύθμιση ανάρτησης και βελτιωμένη ηχομόνωση σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Η γκάμα των κινητήρων του θα περιλαμβάνει τον 2λιτρο i-VTEC ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα των 160 ίππων ισχύος και 187 Nm ροπής, αλλά και τον 1,5 λίτρων άμεσου ψεκασμού turbo βενζινοκινητήρα με 176 ίππους ισχύος και 219 Nm ροπής. Η Honda ανακοινώνει ότι η μέση κατανάλωση είναι χαμηλότερη από πριν, ευρισκόμενη και στις δύο περιπτώσεις στα 6,7 λίτρα ανά 100 χλμ. Τέλος ιδιαίτερη μέριμνα έχει δοθεί στα στάνταρ ασφαλείας του αυτοκινήτου, τα οποία είναι υψηλότερα από κάθε άλλη φορά, με την ιαπωνική εταιρεία να περιμένει την ανώτατη δυνατή αξιολόγηση στα crash tests.
TAG