Ειδική έκδοση της Mercedes-AMG A 45 με «άρωμα» από τη Φόρμουλα 1

Με αφορμή την κατάκτηση του Πρωταθλήματος των οδηγών και των κατασκευαστών στη Φόρμουλα 1, η Mercedes αποκάλυψε μια νέα, ειδική έκδοση της κορυφαίας A-Class.

H νέα Mercedes-AMG 5 Petronas 2015 World Champion Edition ξεχωρίζει αρχικά για τους χρωματικούς της συνδυασμούς,  οι οποίοι εμπνέονται από αυτούς του φετινού μονοθεσίου της Mercedes, την F1 W06.

Παράλληλα, έχει ενισχυθεί περαιτέρω ο αισθητικός δυναμισμός του αμαξώματος με νέους, πιο επιθετικούς προφυλακτήρας και μεγάλη πίσω αεροτομή, ενώ νέας σχεδίασης είναι και οι 19 ιντσών ζάντες αλουμινίου σε γκρι χρωματισμό με πράσινη περιμετρική ρίγα.

Στο εσωτερικό, ακολουθείται και εδώ το ίδιο χρωματικό μοτίβο με το αμάξωμα (σε πίνακα οργάνων, αεραγωγούς και καθίσματα), ενώ υπάρχει ακόμη και ειδική πλακέτα πάνω στην κεντρική κονσόλα. Ξεχωρίζουμε επίσης τα κορυφαία AMG Performance καθίσματα με δέρμα, αλλά και το αγωνιστικό Performance τιμόνι.

Στο πεδίο του κινητήρα, παρών στη νέα ειδική έκδοση της Mercedes-AMG 45 είναι και πάλι ο πανίσχυρος 2λιτρος 4κύλινδρος turbo βενζινοκινητήρας των 381 ίππων ισχύος και 475 Nm ροπής της ανανεωμένης γενιάς του μοντέλου. Η δύναμη στέλνεται και στους τέσσερις τροχούς του αυτοκινήτου μέσω της τετρακίνησης 4MATIC, αλλά και του διπλού συμπλέκτη 7τάχυτου κιβωτίου της Mercedes-AMG. Για το 0-100 χλμ./ώρα, η Mercedes-AMG 45 απαιτεί μόλις 4,2 δευτερόλεπτα. 

Η νέα Mercedes-AMG 45 Petronas 2015 World Champion Edition θα παρουσιαστεί και επίσημα στον τελικό αγώνα της Φόρμουλα 1 2015, στην πίστα του Άμπου Ντάμπι. Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει η διάθεσή της τον ερχόμενο Ιανουάριο και μέχρι τον Μάιο του 2016, σε τιμές από 65.400 ευρώ στη Γερμανία.
TAG